Προστασία των καμένων εκτάσεων για 30 χρόνια και επανασύσταση της δασοπυρόσβεσης εδώ και τώρα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
04 Αυγ, 2021

Οι καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν όλη τη χώρα καταδεικνύουν τις διαχρονικές εγκληματικές ευθύνες των Κυβερνήσεων στη χώρα μας και ιδιαίτερα των μνημονιακών Κυβερνήσεων, όσον αφορά στην πυροπροστασία.

Πολιτικές που κατήργησαν την δασοπυρόσβεση και αποψίλωσαν το πυροσβεστικό σώμα από μέσα, υποδομές και προσωπικό, τη στιγμή που συνεχίζει η αθρόα πρόσληψη ειδικών φρουρών και η αγορά ακόμα και πολυτελών αστυνομικών οχημάτων -ακόμα και χθες ο κ. Χρυσοχοΐδης μιλούσε για την αποστολή διμοιριών των ΜΑΤ στις πληγείσες περιοχές-!

Η διαχρονική αυτή απαξίωση της δημόσιας πυροπροστασίας συνδυάστηκε με την διαχρονική αδιαφορία για την αναδάσωση και την πραγματική προστασία των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος. Είναι χαρακτηριστικός άλλωστε ο τρόπος με τον οποίο πριν 2 μήνες περίπου η Κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία του ΜέΡΑ25 να μην υπάρξει καμία αλλαγή χρήσης γης για 30 χρόνια στις καμένες αυτές εκτάσεις.

Το ΜέΡΑ25 ως το μοναδικό πραγματικά πράσινο ελληνικό κοινοβουλευτικό κόμμα, επιμένει στην ανάγκη της προστασία του φυσικού αυτού κάλους αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία της επανακατάθεσης της τροπολογίας για απαγόρευση αλλαγής χρήσης γης για 30 χρόνια. Ενώ παράλληλα προτείνουμε την άμεση επανασύσταση της υπηρεσίας δασοπυρόσβεσης και την αναβάθμιση της, ώστε μαζί με την απαραίτητη κάλυψη των κενών στο πυροσβεστικό σώμα και την δημιουργία ενός σώματος εφέδρων -όχι εποχικών- πυροσβεστών, να ανασυσταθεί και να ενισχυθεί η διαλυμένη, όπως δυστυχώς αποδεικνύεται σχεδόν κάθε καλοκαίρι, πυροπροστασία της χώρας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο