Ποιός ελέγχει τον Μπογδάνο;

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
18 Ιούλ, 2020

Ο Κωνσταντινος Μπογδάνος κρατάει ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ: είναι ο μόνος δημοσιογράφος που η αντι-ΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα του κρίθηκε συκοφαντική ακόμα και για το Σκάϊ, ο οποίος έλυσε τη συνεργασία μαζί του μετά το σχόλιο του για «πρώην συντρόφους του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που χτύπησαν τον Λουκά Παπαδήμο».

Αυτό λέει πολλά για το πως αντιλαμβάνεται ο (βουλευτής πλέον) Κωνσταντίνος Μπογδάνος τη Δημοσιογραφία: Σαν ένα όπλο σπίλωσης και εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων.

Το πρόβλημα δεν είναι του κυρίου Μπογδάνου, ο οποίος ούτε έκρυψε, ούτε δύναται να κρύψει την ατζέντα του, τις ιδεολογικές προτιμησεις του, και τον προτιμώμενο τρόπο εφαρμογής τους.

Το πρόβλημα, ή ορθότερα, η ευθύνη, βαραίνει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Η νωπή ιστορία με τη «λίστα Πέτσα» τεκμηρίωσε τη θέληση του κυβερνώντος κόμματος να ελέγξει την πληροφόρηση των πολιτών μέσω μιας φιλοκυβερνητικής μονοφωνίας των ΜΜΕ εξαγορασμένης με κρατικό χρήμα. Η σιωπή και ανοχή προς τις πρακτικές του κ. Μπογδάνου, σηματοδοτούν απλά ότι η κυβέρνηση συνειδητά θα επιστρατεύει και λίγο «μαστίγιο» εκεί που δε φτάνει το «καρότο».

Αν υπάρχουν ακόμα δημοκρατικά στελέχη στη Φιλελεύθερη Παράταξη, οφείλουν να προστατεύσουν το Πολίτευμα και τη Διάκριση των Εξουσιών, στηλιτεύοντας τόσο τη στάση του κυρίου Μπογδάνου που παραγγέλνει σε ΜΜΕ να «μαζέψουν» τους δημοσιογράφους και τα ρεπορτάζ που τον ενοχλούν, όσο και την ανατριχιαστική εγρήγορση της Ελληνικής Αστυνομίας να γίνει το μακρύ χέρι του, συλλαμβάνοντας πολίτες των οποίων τα tweets δεν άρεσαν στον κύριο Μπογδάνο.

Τομέας ΜΜΕ ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο