Περιβαλλοντική βόμβα η μονάδα LNG στο Θρακικό Πέλαγος

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
20 Δεκ, 2023

Το ΜέΡΑ25 στο πλευρό κατοίκων και οργανώσεων ενάντια σε αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα

Κυβέρνηση κι εγχώρια ολιγαρχία ετοιμάζουν πλωτή πλατφόρμα υγροποιημένου φυσικού αερίου στα ανοιχτά μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.

Οπως αναφέρουν κάτοικοι και οργανώσεις, πρόκειται για μια μονάδα χωρίς κανένα ανταποδοτικό όφελος για την κοινωνία του Έβρου, η οποία μάλιστα σχεδιάστηκε, αποφασίστηκε και υλοποιείται χωρίς καμία δημόσια διαβούλευση.

Η μονάδα κατατάσσεται στην ευρωπαϊκή Οδηγία Seveso, δηλαδή πρόκειται για μια μονάδα επικίνδυνη για εκδήλωση ατυχήματος, λόγω διαρροών αερίου, πυρκαγιών, εκρήξεων, διαρροών χημικών ουσιών, που θα μετατρέπει και θα προωθεί ορυκτό καύσιμο στη Βουλγαρία.

Ήδη περιβαλλοντικές οργανώσεις, όπως η WWF Ελλάς, η Greenpeace, η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία έχουν προσφύγει στο ΣτΕ ενάντια σε αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα.

Η μονάδα αναπτύσσεται και θα λειτουργεί στο σύνολό της μέσα σε θαλάσσια περιοχή Natura, ενώ η εγκατάσταση σε περιοχές Natura τέτοιων επικίνδυνων βιομηχανικών μονάδων απαγορεύεται ρητά από την ισχύουσα νομοθεσία!

Ταυτόχρονα, κατά την αδειοδότηση της εγκατάστασης, δεν προηγήθηκε, όπως απαιτεί το εγχώριο και κοινοτικό δίκαιο, δημόσια διαβούλευση. Όλα εν κρυπτώ!

Ως ΜέΡΑ25 στεκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων και οργανώσεων και αγωνιζόμαστε μαζί τους ενάντια στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο