Πέπη Ρηγοπούλου

Εθνικές Εκλογές 2019
26 Ιούν, 2019

Η Πέπη (Καλλιόπη) Ρηγοπούλου κατάγεται από Μικρασιάτες πρόσφυγες και γεννήθηκε στην Αθήνα όπου σπούδασε Χημεία. Στη συνέχεια σπούδασε στο Παρίσι Ιστορία και  Θεωρία της Τέχνης, όπου υποστήριξε και την διατριβή της με θέμα Η σκηνή στον Πάουλ Κλέε. Δίδαξε Τέχνη, Επικοινωνία και Πολιτισμό στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στην Φιλοσοφική σχολή και στο Τμήμα ΕΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου σήμερα ως ομότιμη Καθηγήτρια διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα.

Ανάμεσα στα βιβλία της: Αυτοματοποιητική,  ένας λόγος για την Τέχνη και την Τεχνολογία/ Ο Νάρκισσος, στα ίχνη του μύθου και της εικόνας/ Το σώμα ικεσία και απειλή/ Ο τρελός Πρόεδρος και η γυναικεία ηδονή: παράνοια, μύθος, τέχνη/ Θάλαμος Ανανήψεως: Μικρά Ασία, Πολυτεχνείο Κύπρος, Μνημόνια/ Το σώμα στην Τέχνη και την Ιατρική (ομαδικό),  Η εικόνα της Ελλάδας στα ξένα ΜΜΕ: Πολιτισμική περηφάνεια και προκατάληψη (ομαδικό) και άλλα.

Έχει οργανώσει και συμμετάσχει σε πολυάριθμα συνέδρια. Ασχολείται με το θέατρο, την ζωγραφική, το βίντεο, και έχει δουλέψει  για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Συνεργάστηκε  μεταξύ άλλων επί σειρά ετών με την Ελευθεροτυπία  και μέχρι σήμερα με την Εφημερίδα Συντακτών.  Στα πλαίσια αυτών των δραστηριοτήτων ταξίδεψε σε πολλές χώρες. Περπάτησε  στην νεκρή ζώνη στην Κύπρο με το κίνημα Οι γυναίκες επιστρέφουν και  ταξίδεψε το 1999 με ομάδα του ΕΚΠΑ στην βομβαρδιζόμενη από το ΝΑΤΟ Γιουγκοσλαβία.  Πρόσφατα άρθρα της για τον πολιτισμό είναι ανηρτημένα στον ιστότοπο chartografos.net.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο