Παραμύθι ότι οι αγορές σύγχρονων υπερόπλων δημιουργούν όρους προστασίας μιας μεγάλης υπερδύναμης

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
04 Οκτ, 2022

Παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ειδικά και μετά το νέο τουρκολυβικό σύμφωνο, με την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να προωθεί τη λογική του εφησυχασμού «πουλώντας» μας ως δεδομένη την προστασία των φερόμενων ως συμμάχων μας, αφού πρώτα οι τελευταίοι μας πούλησαν την «προστασία» τους με πανάκριβες νέες κούρσες εξοπλισμών που υπερχρεώνουν τη χώρα.

Είναι όμως παραμύθι ότι οι αγορές σύγχρονων υπερόπλων δημιουργούν όρους προστασίας μιας μεγάλης υπερδύναμης και αυτό δυστυχώς η χώρα μας το έχει εμπεδώσει στην σύγχρονη πολιτική της ιστορία ουκ ολίγες φορές.

Οι «σύμμαχοί» μας όσα ακριβά εξοπλιστικά προγράμματα κι αν μας προμηθεύσουν -με το αζημίωτο- νίπτουν τας χείρας τους κάθε φορά που πρέπει να τοποθετηθούν για τις εντάσεις στο Αιγαίο και τα όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο. Γι’ αυτό εμείς επιμένουμε πως μεγαλύτεροι σύμμαχοι μας είναι οι Τούρκοι δημοκράτες συνοδοιπόροι μας που αντιμάχονται το αυταρχικό και ανελεύθερο καθεστώς Ερντογάν.

Παράλληλα, επιμένουμε πως μόνο η Διεθνής Περιφερειακή Συνδιάσκεψη των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου με πρωτοβουλία της Αθήνας συνιστά τον πιο ρεαλιστικό και συμφέροντα δρόμο για την διπλωματική επίλυση των διαφορών μας με την γείτονα χώρα. Ένας δρόμος που πραγματικά προάγει την ειρήνη και που πραγματικά προωθεί τα συμφέροντα των λαών της περιοχής και όχι τα συμφέροντα των εμπόρων όπλων.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο