Παναγιώτα (Γιώτα) Δημητριάδη

Candidates
22 Απρ, 2019

Γεννήθηκα το 1973, ως δεύτερο παιδί, στο Αμβούργο της Γερμανίας, από εργάτες γονείς που ακολούθησαν το ελληνικό μεταναστευτικό κίνημα στα τέλη του ΄60. Εκεί επισκέφτηκα και αποφοίτησα το γερμανικό και ελληνικό σχολείο.

Από το δημοτικό ήμουν εθελόντρια στο σε σύλλογο για παιδιά με σύνδρομο down και αργότερα έγινα ενεργό μέλος του Amnesty International (Διεθνές αμνηστία ανθρώπινων δικαιωμάτων) και στη ΜΚΟ Greenpeace.

Φοίτησα σε κρατική σχολή της Γερμανίας και τελείωσα Οικονομία & μάρκετινγκ με ειδικότητα διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων. Χειρίζομαι άπταιστα την Αγγλική γλώσσα πέραν τις μητρικές μου γλώσσες Γερμανικά και Ελληνικά.

Εργάστηκα ως στέλεχος ξενοδοχείου, στην Γερμανία, στα Ελληνικά νησιά και στην Κύπρο από το 1996 μέχρι το 2017, με ένα μικρό διάλειμμα από το 2000 – 2002, ως βοηθός σε δικηγορικό γραφείο στην Γερμανία, το οποίο είχε κρατική εντολή στην ένταξη επιχειρήσεων για ελεγχόμενες πτωχεύσεις, που είχε χτυπήσει και τον τότε εργοδότη μου. Από το 2018 ως σήμερα είμαι στέλεχος σε μεγάλη αλυσίδα λιανικού εμπορίου.

Καταγωγή μου από ένα γραφικό χωριό των Ιωαννίνων, αλλά έχω ως μόνιμη κατοικία τα Τρίκαλα, Θεσσαλίας, όπου είμαι και ενεργό μέλος της τοπικής ομάδας  Εθελοντών του Δήμου με επίκεντρο τις ασθενές ομάδες, τους πρόσφυγες στην πόλη μας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ακομμάτιστη μέχρι ιδρύσεως του ΜέΡΑ25.

Μέλος του κινήματος DIEM25 από το 2017 και συντονίστρια της ομάδας ΜέΡΑ25 Τρικάλων.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο