Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας: Να αντισταθούμε στις διακρίσεις, τον μισανθρωπισμό και την υποκρισία

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
21 Μαρ, 2022

Παγκόσμια Ημέρα σήμερα κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας, σήμερα, αλλά και κάθε μέρα παλεύουμε για μια χώρα, μια Ευρώπη και έναν κόσμο χωρίς μίσος και διακρίσεις.

Σήμερα, που η υποκρισία της ελληνικής Κυβέρνησης και της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης -και όχι μόνο-, αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με το εάν αυτοί προέρχονται από τις βόμβες του κ. Πούτιν (Ουκρανία) ή τις νατοϊκές βόμβες των δυτικών “συμμάχων” μας (Υεμένη, Αφγανιστάν κ.α.).

Σήμερα, που η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με μπροστάρη της τον Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες με απάνθρωπους όρους, παραβιάζοντας καθημερινά τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο του ασύλου για τους πρόσφυγες με παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο.

Σήμερα, που τα φίδια της ακροδεξιάς προσπαθούν να ξανασηκώσουν κεφάλι παρά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, την ώρα που η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη στηρίζεται σε αρκετούς ακροδεξιούς Υπουργούς και η Ευρωπαϊκή και διεθνής πολιτική θρέφει κι αυτή τα ίδια τέρατα απ’ άκρη σ’ άκρη της υφηλίου.

Σήμερα, υψώνουμε τις γροθιές μας και φωνάζουμε δυνατά για να ενώσουμε τις φωνές μας και να γκρεμίσουμε τα τείχη του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των διακρίσεων.

Το μόνο μας όπλο, είναι η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο