Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνέντευξη τύπου του Γ. Βαρουφάκη στη Θεσσαλονίκη

Δραστηριότητα
02 Νοέ, 2019

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνέντευξη τύπου του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 στη Θεσσαλονίκη. Ο Γ. Βαρουφάκης μίλησε για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας, καταδικάζοντας τις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας και των μνημονιακών κομμάτων. Τόνισε πως το ΜέΡΑ25 είναι η μόνη δύναμη που διασυνδέει τη χρεοδουλοπαροικία με όλα τα νομοσχέδια που έρχονται στο κοινοβούλιο, ενώ σε αντίθεση με το κυβερνών κόμμα, είναι το μόνο κόμμα που έχει καταθέσει ένα πραγματικά αναπτυξιακό πρόγραμμα λαμβάνοντας υπόψη του τα λαϊκά στρώματα και την κοινωνία: “Προεκλογικά είχαμε υποσχεθεί πως αν μπούμε στη Βουλή, την επόμενη μέρα ιδρύεται το κόμμα. Δεν ήρθαμε για να φύγουμε, ήρθαμε για να γίνουμε ένα με τα λαϊκά στρώματα και την κοινωνία. Θα ανοίξουμε τις πόρτες μας σε μια αμεσοδημοκρατική διαδικασία. Ελάτε να κάνετε το ΜέΡΑ25 δικό σας”.

Όπως ανέφερε ο Γραμματέας του κόμματος, ήδη έχουν επανασυσταθεί οι συντονιστικές επιτροπές σε τοπικό επιπεδο, ενώ το επόμενο στάδιο είναι κύκλοι συζήτησης για ελληνικά και ευρωπαικά ζητήματα. Η προσυνεδριακή διαδικασία, κατά την οποία θα λάβουν χώρα περιφερειακά συνέδρια σε όλη την Ελλάδα, έχει ως στόχο να καταλήξει στο 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο που θα γίνει στις 22-24 Μαΐου.

Δίπλα στον Γ. Βαρουφάκη βρέθηκαν οι εκπρόσωποι της ΟΕΣΚΕ, Κώστας Μπιτσάνης, Μαρία Καρακίτσου και Χρύσα-Αριάδνη Κουσελά. Ο Κ. Μπιτσάνης ανέφερε πως “η διαδικασία θα εξασφαλίσει την πλήρη συμμετοχή όλων των μελών. Αυτή τη στιγμή υπάρχει προσωρινή συντονιστική επιτροπή σε κάθε τοπική περιφέρεια της Ελλάδας. Οποιοσδήποτε θα έχει τη δυνατότητα να πει τη γνώμη του και να ψηφίσει, ακόμα κι αν βρίσκεται στο τελευταίο χωριό της Ελλάδας”. Η Μ. Καρακίτσου πρόσθεσε: “Έχουμε εξαιρετικές ομάδες συνοδοιπόρων οι οποίοι όχι μόνο δουλεύουν και εργάζονται για να καταθέσουν προτάσεις, αλλά και για να αναδείξουνε τα τοπικά τους προβλήματα”, ενώ η Χ.Α. Κουσελά τόνισε πως η δέσμευσή του ΜέΡΑ25 είναι στην κοινωνία που το τίμησε με την ψήφο της: “Οφείλουμε να επιστρέψουμε αυτή την εμπιστοσύνη αφουγκραζόμενοι τις θέσεις των κινημάτων”.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο