Οι βουλευτές του ΜέΡΑ25 καταθέτουν ως αναφορά τις καταγγελίες και τις προτάσεις της ΟΙΕΛΕ για την καταπολέμηση της ανομίας στον χώρο των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
07 Φεβ, 2022

Οι βουλευτές του ΜέΡΑ25, καταθέτουν ως αναφορά τις καταγγελίες και τις προτάσεις της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), σχετικά με την γιγάντωση της ήδη οξυμένης εργασιακής εκμετάλλευσης στον χώρο των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών.

Η αναφορά καταγγέλλει το κοινό μυστικό στο χώρο της εκπαίδευσης, ότι η «μαύρη» εργασία είναι κανόνας και ότι ελάχιστοι εργοδότες τηρούν τα νόμιμα. Η καταδολίευση του δημόσιου συμφέροντος από μεγάλο αριθμό των ιδιοκτητών τους την περίοδο της πανδημίας. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι την περίοδο του λοκντάουν χιλιάδες φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών προχώρησαν σε εικονική αναστολή, αν και λειτουργούσαν «μυστικά» μέσω τηλεκπαίδευσης, ώστε αφενός μεν να μην καταβάλλουν μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές, αφετέρου δε να εισπράττουν κανονικά δίδακτρα και τα όποια κρατικά οφέλη δόθηκαν σε κλειστές επιχειρήσεις! Επρόκειτο δηλαδή για μια τριπλή ληστεία με θύματα εργαζόμενους, γονείς και τα δημόσια ταμεία! Ανάλογα φαινόμενα διαπιστώθηκαν και στην περίοδο της πρόσφατης κακοκαιρίας και την κήρυξη διήμερης γενικής αργίας με τους επιτήδειους να την αγνοούν κάνοντας διαδικτυακό μάθημα και «κερδίζοντας» την μη καταβολή των εργοδοτικών εισφορών για το συγκεκριμένο διήμερο.

Ταυτόχρονα περιλαμβάνει προτάσεις για την αποκατάσταση την νομιμότητας στον συγκεκριμένο χώρο.

Δείτε την αναφορά εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο