Όχι σε νέα Νάκμπα! Βαρβαρικό έγκλημα το ισραηλινό Πογκρόμ κατά των Παλαιστινίων στην Δυτική Όχθη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
28 Φεβ, 2023

Την στιγμή που το Τελ Αβίβ υπογράφει συμφωνία στην Άκαμπα της Ιορδανίας για την παύση του παράνομου ισραηλινού εποικισμού των Κατεχομένων Παλαιστινιακών Εδαφών τους επόμενους έξι μήνες, δεν διστάζει να εξαπολύει ενορχηστρωμένο Πογκρόμ κατά των Παλαιστινίων.

Καταδικάζουμε το Πογκρόμ του καθεστώτος Απαρτχάιντ του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Στο εν εξελίξει Πογκρόμ, το οποίο συνιστά βάναυση παραβίαση του διεθνούς δικαίου κι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, τουλάχιστον 300 παλαιστινιακές κατοικίες πυρπολήθηκαν και 390 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από την συστηματική πολιτική διώξεων απο τους ισραηλινούς ενοίκους, σε συνεργασία τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής,  που εκτόξευσαν δακρυγόνα στα χωριά Χοουάρα, Ζάταρα, Μπουρίν και ασίρα αλ-Κιμπλίγια στα νότια της Ναμπλούς.

Καλούμε τον ΟΗΕ και τα διεθνή όργανα εφαρμογής του διεθνούς δικαίου να επιληφθούν του θέματος, να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα κατά του Τελ Αβίβ και να καθίσουν στο σκαμνί τους Ισραηλινούς υπευθύνους του Πογκρόμ κατά των Παλαιστινίων στη Ναμπλούς.

Τομέας Εξωτερικών και Άμυνας

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο