Ο μνημονιακός λαϊκισμός σε νέα επεισόδια από ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ: «Λεφτά υπάρχουν, η Ρήξη δεν χρειάζεται»

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
20 Σεπ, 2022

Παρά την αγωνιώδη προσπάθεια της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσουν διαφορετικές πολιτικές στην ΔΕΘ, υπάρχει μια γραμμή που διαπερνάει το πρόγραμμα και τις εξαγγελίες και των δύο: Λεφτά υπάρχουν – Η Ρήξη δεν χρειάζεται.

Ο κ. Τσίπρας μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα έχει το κεφάλι έξω από το νερό επειδή εμείς ρυθμίσαμε το χρέος». Άρα δεν υπάρχει κανένα θέμα με το χρέος που έχει φτάσει στα 400 δις περίπου! Φανταζόμαστε πως τα ίδια θα πει κι ο κ. Μητσοτάκης στον κ. Ρέγκλινγκ τον οποίο συναντά σήμερα.

Επιπλέον, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υποστήριξε στη ΔΕΘ πως: «Υπολογίζουμε ότι περίπου 20 με 25 δισ. ευρώ, μπορούν να κινητοποιηθούν για τα προγράμματα που ανέφερα, από μια συνολική δεξαμενή που ξεπερνά τα 80 δισ. ευρώ συνυπολογίζοντας, εκτός από Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027».

Όταν ο κ. Μητσοτάκης μίλαγε για 70 δις βάζοντας μέσα μέχρι και την Κοινή Αγροτική Πολιτική, προφανώς τον περιγελούσαμε, ο κ. Τσίπρας τώρα, πήγε τα 70 δις του κ. Μητσοτάκη στα 80 δις με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία. Πρόκειται προφανώς για τον μνημονιακό λαϊκισμό σε νέα επεισόδια!

Λεφτά υπάρχουν λοιπόν, ώστε να δώσουμε στον κόσμο χωρίς να αγγίξουμε τους ολιγάρχες, χωρίς ρήξη, «η ρήξη είναι ανεύθυνη». Ανεύθυνες όμως είναι αυτές οι πολιτικές που προκρίνουν οι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, επιστρέφοντας επί της ουσίας σε όσα έλεγε το 2009 ο κ. Παπανδρέου με την γνωστή κατάληξη της εισόδου της χώρας μας στα μνημόνια.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο