Ο κ. Κικίλιας και η Κυβέρνηση εμπαίζουν την κοινωνία, «άνθρακας» η ντροπολογία που έφερε εσπευσμένα ο Υπουργός Υγείας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
06 Νοέ, 2020

Η τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Κικίλιας το βράδυ της Τρίτης συνιστά ξεκάθαρο εμπαιγμό, καθώς το μόνο που κάνει είναι να αναμασά τα ήδη γνωστά, ήδη θεσμοθετημενά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι προβαίνει σε ενίσχυση του ΕΣΥ και στελέχωση των ΜΕΘ, ενώ δεν κάνει απολύτως τίποτα!

Διαβάζουμε στο άρθρο 2 της τροπολογίας, που τιτλοφορείται “Στελεχωση ΜΕΘ”, πως θα προσληφθούν 1800 άτομα προσωπικό, 800 γιατροί και 1000 νοσηλευτές. Στην πράξη, το μόνο που γίνεται είναι να αναμασάται χεδόν verbatim, το άρθρο 54, παρ.1 του ν.4690/2020, δηλαδή από τις ΠΝΠ του πρώτου κύματος της πανδημίας την άνοιξη!

Το άρθρο 54, παρ.1 του 4690/20 ανέφερε:”Συστήνονται στα Νοσοκομεία της χώρας: α) πεντακόσιες (500) οργανικές θέσεις ειδικευμένων ιατρών Ε.Σ.Υ., β) τριακόσιες (300) θέσεις εξειδικευόμενων ιατρών στο γνωστικό αντικείμενο της εξειδίκευσης στην εντατική νοσηλεία και γ) χίλιες (1000) οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και εκατό (100) οργανικές θέσεις του κλάδου ΤΕ Φυσικοθεραπείας. Οι ως άνω θέσεις συστήνονται για τη στελέχωση με εξειδικευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των πρόσθετων κλινών νοσηλείας των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) των νοσοκομείων της χώρας, πέραν των υφισταμένων μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος οργανικών θέσεων σε Μ.Ε.Θ. και δεν συνυπολογίζονται στα ποσοστά του άρθρου 9 του π.δ. 87/1986 (Α΄ 32). Η κατανομή των θέσεων αυτών ανά νοσοκομείο, κατηγορία, κλάδο, ειδικότητα και αριθμό, πραγματοποιείται με απόφαση του Υπουργού Υγείας, η οποία εκδίδεται μετά από εισήγηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕ.ΣΥ.ΠΕ.).”

Το άρθρο 2 της τροπολογίας, που φέρνει σήμερα ο κ. Κικίλιας ενώ αναφέρει στην αρχή του ότι τροποποιεί το παραπάνω άρθρο του Ν. 4690, είναι ακριβώς ίδιο, διαφέροντας μόνο στο κομμάτι του πλήθους των νοσηλευτών ΤΕ Φυσικοθεραπειας (δεν αναφέρει συγκεκριμένο πλήθος η τροπολογία).

Η κυβέρνηση λοιπόν συνεχίζει να αντιμετωπίζει την πανδημία αποκλειστικά με επικοινωνιακους όρους, εμπαιζοντας την κοινωνία βασιζόμενη και μέσα των λιστών του κ. Πέτσα. Είναι απολύτως συνειδητή επιλογή της η μη ενίσχυση της δημόσιας υγείας κάτι που αποδεικνύεται απόλυτα και από αυτή την ντροπολογία όνειδο.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο