Ο Γιάνης Βαρουφάκης βασικός προσκεκλημένος στο Πανεπιστήμιο του Cambridge

Συνεντεύξεις - videos
06 Νοέ, 2019

Την Πέμπτη 7, Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης θα βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο του Cambridge όπου είναι προσκεκλημένος ομιλητής για σειρά ακαδημαϊκών εκδηλώσεων και συνεδρίων με κύριο άξονα την επανασύσταση της Κεϋνσιανής Σχολής.

Στις 7 Νοεμβρίου, στις 8 η ώρα, λαμβάνει χώρα στην Cambridge Union η κοινή ομιλία για το μέλλον του καπιταλισμού του Γιάνη Βαρουφάκη και της Margaret Levi, καθηγήτριας πολιτικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Stanford, διευθύντριας του Κέντρου Προκεχωρημένης Έρευνας στις Συμπεριφορικές Σπουδές του ίδιου πανεπιστημίου και βραβευμένης με το βραβείο Skytte, με τίτλο “Can Economics be a Force for Good?” Η εκδήλωση αποτελεί την απαρχή μεγάλης διεθνούς πρωτοβουλίας επανασχεδίασης των οικονομικών στη βάση της «Σχολής του Cambridge», συνέχεια του κεϋνσιανού The Cambridge Circus, την οποία διοργανώνει η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Cambridge Antara Haldar.

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου ξεκινά το κλειστό συνέδριο Common Currency Conference, ένα διήμερο συμπόσιο επανασύστασης της Κεϋνσιανής Οικονομικής Σχολής Σκέψης του Cambridge με πρωτοβουλία πανεπιστημιακών του. Στην προσπάθεια να τεθεί εκ νέου η «Σχολή του Cambridge» στο επίκεντρο της διεθνούς οικονομικής σκέψης με την επανασύστασή της, το συμπόσιο ξεκινά με στρογγυλή τράπεζα υπό την προεδρία του Γιάνη Βαρουφάκη και συμμετέχοντες την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Cambridge Antara Haldar και τον καθηγητή του ίδιου πανεπιστημίου οικονομολόγο Ha Joon Chang. Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στην κρίση του καπιταλισμού, στα λάθη της οικονομικής επιστήμης (και στα προβλήματα του status της ως επιστήμης), στην ανάγκη διεθνούς Green New Deal, κ.ο.κ. Στο συνέδριο συμμετέχουν οι διεθνούς φήμης ακαδημαϊκοί David Pilling, Paul Collier, Nick Chater, Richard Holton, Drazen Prelec, Fred Block, Bill Janeway, Federica Carugati, Jonah Earle, και Margaret Levi. Στο συνέδριο συμμετέχει επίσης μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη ο καθηγητής Νίκος Θεοχαράκης και ο πανεπιστημιακός Σωτήρης Μητραλέξης.

Στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου ο Γιάνης Βαρουφάκης θα πραγματοποιήσει δεύτερη δημόσια ομιλία στην Cambridge Union, για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου του Cambridge.

Την αναχώρηση του Γιάνη Βαρουφάκη από το Cambridge θα ακολουθήσει η άφιξή του στην Ιρλανδία για σειρά δημοσίων εκδηλώσεων.

BROCHURE_The Camridge Circus

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο