Ο εργασιακός εκφοβισμός της Τράπεζας Πειραιώς: Συνάντηση Τομέα Εργασίας, Οικονομίας και ΘΟΒ Συνδικαλισμού ΜέΡΑ25 με εκπρόσωπο του ΣΕΥΤΠΕ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
07 Σεπ, 2022

Την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ του εκπρόσωπου του Συλλόγου Υπαλλήλων στις Υπηρεσίες της τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ), Ανδρέα Δαβαλά, και εκπροσώπων του Τομέα Εργασίας, Οικονομίας και της ΘΟΒ Συνδικαλιστικού του ΜέΡΑ25.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης ο εκπρόσωπος των υπαλλήλων Α. Δαβάλας μας μίλησε για την τεράστια πίεση και ανασφάλεια που βιώνουν οι τραπεζικοί υπάλληλοι την ώρα που η Διοίκηση της Τράπεζας κλείνει υποκαταστήματα σε όλη την χώρα και εξωθεί σε «εθελούσια» ανεργία εκατοντάδες έμπειρους υπαλλήλους επικαλούμενη την ανάγκη μείωσης των λειτουργικών εξόδων, μεθοδεύοντας ταυτόχρονα σειρά παράνομων αποσχίσεων απαξιώνοντας εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και κερδοφόρες υπηρεσίες.

Μπορεί η Διοίκηση της Τράπεζας να επιλέγει να μην ανακοινώνει ανοικτά μαζικές απολύσεις σε μια προσπάθεια διασφάλισης μιας έξωθεν καλής μαρτυρίας, ωστόσο μηχανεύεται όλους τους εκβιαστικούς μηχανισμούς, προκειμένου να ευχαριστήσει τους μετόχους που ζητούν πρόσκαιρα κέρδη καθώς τα ξένα κερδοσκοπικά funds δεν τα απασχολεί τι θα συμβεί μακροπρόθεσμα και σίγουρα αδιαφορούν για το πως και το πόσο επηρεάζονται οι ζωές εργαζομένων και καταναλωτών.

Δεν ξεχνάμε ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει ανακεφαλαιοποιηθεί 3 φορές τα τελευταία χρόνια με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, έχει «προικοδοτηθεί» στα χρόνια των μνημονίων με την Αγροτική, την Κύπρου και άλλες μικρότερες τράπεζες. Είναι σαφές ότι επιλέγει να επιμένει σε μια συμπεριφορά αρπακτικού, αδιαφορώντας πλήρως για τις ανάγκες τόσο των τοπικών κοινωνιών, που πλήττονται από το κλείσιμο τόσο πολλών καταστημάτων, ιδιαίτερα σε ευαίσθητες γεωγραφικά περιοχές (νησιά, ύπαιθρος), αλλά και απέναντι στους εργαζόμενους της ίδιας της Τράπεζας.

Ως προς το συγκεκριμένο θέμα έχουμε τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή καταγγέλλοντας την διοίκηση της Πειραιώς.

Το ΜέΡΑ25 βρίσκεται σταθερά ενάντια σε κάθε εργασιακό εκφοβισμό.

Τομείς Εργασίας, Οικονομίας και ΘΟΒ Συνδικαλιστικού ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο