Νεολαία ΜέΡΑ25: Παλεύουμε για ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό, δημόσιο και μαζικό, χωρίς βία και καταστολή

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
26 Μάι, 2022

Αυτό είναι το «Σχέδιο Βιβλιοθήκη». Αυτό είναι το Πανεπιστήμιο που θέλει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η ολοένα εντεινόμενη τρομοκράτηση της φοιτητικής κοινότητας του ΑΠΘ από τις δυνάμεις καταστολής των ΜΑΤ σήμερα έστειλε φοιτητή αιμόφυρτο στο νοσοκομείο. Κατά τη διάρκεια κινητοποίησης των Φοιτητικών Συλλόγων, τα ΜΑΤ προχώρησαν σε απρόκλητες επιθέσεις με δακρυγόνα, ασπιδιές και ευθεία βολή κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα φοιτητής να χάσει τις αισθήσεις του και να κείτεται στο έδαφος με αιμάτωμα στο στόμα.

Οι ανατριχιαστικές εικόνες κάνουν ξεκάθαρες τις ευθύνες της κυβέρνησης και της πρυτανείας. Και το σημερινό επεισόδιο στο ΑΠΘ αποδεικνύει πως ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν απορρέει από τον εκάστοτε υπουργό αλλά είναι κεντρική πολιτική απόφαση. Το φοιτητικό κίνημα και η κοινωνία δεν θα δεχθούν ως κανονικότητα τις δολοφονικές επιθέσεις σε φοιτητές και φοιτήτριες.

Ως Νεολαία του ΜέΡΑ25 λέμε όχι στον αυταρχισμό, την καταστολή και τη βαρβαρότητα. Παλεύουμε για ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό, δημόσιο και μαζικό. Χωρίς πανεπιστημιακή αστυνομία, χωρίς ελέγχους εισόδων, χωρίς κλειδώματα.

Με ΜΑΤ και βία, δε γίνεται Παιδεία!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο