Νεολαία ΜέΡΑ25: Παλεύουμε ενάντια σε όσους ονειρεύονται ένα ιδιωτικοποιημένο πανεπιστήμιο γεμάτο τραυματίες φοιτητές δίχως άσυλο και δίχως ελευθερία

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
04 Ιούν, 2022

Την Τρίτη 01/01 η νεολαία ΜέΡΑ25 έβγαλε ανακοίνωση όπου δήλωνε ότι δε θα παρευρεθεί στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ με σκοπό να μην νομιμοποιήσει με την παρουσία της τα πεπραγμένα της ΝΔ στην παιδεία και τα πεπραγμένα της ΔΑΠ στα πανεπιστήμια.

Για αυτό το λόγο καλέσαμε ανοιχτά τις υπόλοιπες νεολαίες κοινοβουλευτικών κομμάτων να απέχουν από το εν λόγω συνέδριο. Δυστυχώς η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του ΠΑΣΟΚ για ακόμη μια φορά μας απέδειξαν με ποιους πραγματικά είναι. Σαν αστείο από το παρελθόν, οι νεολαίες των μνημονιακων κομμάτων συγκεντρώθηκαν να συνομιλήσουν για την παιδεία, τα πανεπιστήμια και τους/τις νέους/νέες χωρίς την παρουσία τους όμως.

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ έχουν να δώσουν εξηγήσεις στον “προοδευτικό” χώρο που εκφράζουν για το πώς δέχτηκαν να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους εκφράσεις όπως: επαγγελματίες τραυματίες ή κρανιοφοροι που το παίζουν φοιτητές. Εκφράσεις που ακούστηκαν από το στόμα του πρωθυπουργού την πρώτη μέρα του συνεδρίου και θα μπορούσαν ακόμη και τότε οι νεολαίες αυτές να απομακρυνθούν και να μην απευθύνουν χαιρετισμό την επόμενη μέρα.

Είναι απαισιόδοξο να βλέπεις ότι ακόμη και οι νεολαίες των διαπλεκόμενων κομμάτων αποτυγχάνουν να εκφράσουν τις ανάγκες και τα αιτήματα της γενιάς μας και ακολουθούν τον εύκολο δρόμο του συμβιβασμού και της παραίτησης.

Εμείς ως Νεολαία ΜέΡΑ25 δεν ακολουθούμε αυτό το δρόμο, σηκώνουμε ανάστημα και παλεύουμε ενάντια σε όσους ονειρεύονται ένα ιδιωτικοποιημένο πανεπιστήμιο γεμάτο τραυματίες φοιτητές δίχως άσυλο και δίχως ελευθερία.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο