Νεολαία ΜέΡΑ25: Να υπάρξει άμεση κατάργηση της ΕΒΕ, και των περιορισμών εισόδων στο πανεπιστήμιο

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
02 Ιούν, 2022

Αύριο για ακόμη μια χρονιά, ξεκινάει για χιλιάδες μαθητ-ές/ριες των ΓΕΛ μετά την σημερινή έναρξη στα ΕΠΑΛ σε όλη την χώρα, η διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Τα παιδιά που θα εξεταστούν εκτός από το αναμενόμενο άγχος για τις εξετάσεις καθαυτές, αντιμετωπίζουν με εντολή της κυρίας Κεραμέως, και της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιπλέον προβληματισμούς και ανασφάλειες που αφορούν την είσοδο στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Φυσικά μιλάμε για τις ανακοινώσεις για νέα μείωση στις θέσεις των εισακτέων, παρά το ήδη βάρβαρο ‘κόψιμο’ από τα ΑΕΙ χιλιάδων ανερχόμενων φοιτητ(ρι)ών χάρις στα προηγούμενα νομοσχέδια της κυβέρνησης.

Βέβαια τα προβλήματα δεν σταματάνε εκεί, αφού ακόμα και όσοι καταφέρουν να εισαχθούν θα έχουν να αντιμετωπίσουν σε καθημερινή βάση την απειλή των ΜΑΤ όπως είδαμε να συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στο ΑΠΘ, με σκοπό να μην αντιδράσουν κόντρα σε ότι καταστρέφει τις σπουδές τους (Μείωση χρηματοδότησης, Ν+2 κτλ).

Απαιτούμε σαν Νεολαία ΜέΡΑ25 την άμεση κατάργηση της ΕΒΕ, και των περιορισμών εισόδων στο πανεπιστήμιο, για να γίνει όπως το ονειρευόμαστε: ελεύθερο, δημόσιο και με προτεραιότητα τις/τους φοιτητ-ές/ριες

Τέλος να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που εξετάζονται, θέλοντας να τους υπενθυμίσουμε πως η ζωή δεν τελειώνει με τις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά απλώς ξεκινάει.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο