Νεολαία ΜέΡΑ25: Να σταματήσει την εκδικητική μεταχείριση η Κυβέρνηση

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
23 Φεβ, 2021

Για 46η ημέρα βρίσκεται σε απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ενώ τις τελευταίες δύο έχει εισαχθεί στην Εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας. Σήμερα, ζήτησε από τους γιατρούς της ΜΕΘ, να μην του ανανεώσουν τον ορό και να του βγάλουν τον φλεβοκαθετήρα (πεταλούδα), που είχε τοποθετηθεί στο χέρι του, προκειμένου να παίρνει τον ορό ενυδάτωσης, λόγω αδυναμίας πρόσληψης νερού από το στόμα. Με τη νέα του απόφαση, ξεκινά απεργία δίψας.

Η Κυβέρνηση ωθεί στα άκρα την υγεία του ΔΚ και τον οδηγεί εσπευσμένα σε θάνατο. Μετά από εκατοντάδες εκκλήσεις διανοούμενων, πανεπιστημιακών, καλλιτεχνών και ανθρώπων του πολιτισμού, η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής συνεχίζει να επιμένει στην αντιδημοκρατική της απόφαση, να μην εφαρμόσει το νόμο που η Κυβέρνηση ψήφισε “φωτογραφικά” για τον ΔΚ.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν διεκδικεί απολύτως τίποτα παράλογο, και μόνο του αίτημα είναι η τήρηση του νόμου. Δηλαδή, η επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Εάν σε αυτή τη χώρα υπάρχουν ακόμη νόμοι και μπορούμε να βασιζόμαστε στο κράτος δικαίου, τότε ζητάμε άμεσα να γίνουν δεκτά τα αιτήματα του ΔΚ πριν να είναι αργά. Πριν γίνει το μοιραίο. Την ευθύνη θα έχει η Κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να πάψει να παραβιάζει τον σωφρονιστικό νόμο, ακόμη και τώρα ας προσπαθήσει να διαψεύσει αυτό που φοβόμαστε. Ότι είναι ικανή για χειρότερες δημοκρατικές εκτροπές, και μεσαιωνικού τύπου πρακτικές.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο