Νεολαία ΜέΡΑ25: Να εγκαταλείψουμε το ιμπεριαλιστικό μονοπάτι και να στραφούμε στην ειρηνική επίλυση των διαφορών

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
15 Φεβ, 2022

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 βλέπουμε την κατάσταση στα σύνορα Ουκρανίας – Ρωσίας και το ενδεχόμενο της στρατιωτικής αντιπαράθεσης να κλιμακώνεται. Η ραγδαία συσσώρευση στρατιωτικών μέσων οφελεί μόνο το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα, ενώ ταυτόχρονα η συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ και η ισχυρή παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα μας, μας τοποθετούν και εμάς εντός αυτής της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης. Μιας σύγκρουσης που έχει και χαρακτηριστικά ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.

Βρισκόμαστε πολιτικά και αξιακά απέναντι στους ανταγωνισμούς που αναδύονται και τη στρατιωτικοποίηση, την πολεμοκαπηλία και την κλιμάκωση συνθηκών ψυχρού πολέμου που κυριεύουν. Καλούμε για άμεση επίλυση όλων των ενεργών συγκρούσεων αποκλειστικά με ειρηνικά μέσα και συμπαραστεκόμαστε στους λαούς της περιοχής που βρίσκονται στη μέση της επικίνδυνης εξάπλωσης του υποταγμένου στην αμερικανική κυριαρχία του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας της ολιγαρχίας που βλέπει τα γειτονικά κράτη ως κτήσεις της.

Οι νέοι και νέες της Ευρώπης έχουμε ζήσει εν μέσω αέναης οικονομικής κρίσης, ανεμπόδιστης κλιματικής κρίσης και καταστροφής και απάνθρωπης διαχείρισης προσφυγικών κρίσεων και πανδημίας. Λέμε όχι στον πόλεμο και ζητάμε τη συνεργασία ενάντια στις πραγματικές προκλήσεις της εποχής. Ζητάμε την υιοθέτηση της Πράσινης Συμφωνίας για την Ευρώπη που καθιστά ξεπερασμένη τη στρατιωτική συσσώρευση. Ζητάμε την αποκλιμάκωση των προκλητικών κινήσεων και της συγκρουσιακής ρητορικής. Ζητάμε να φύγουμε από το μονοπάτι των ιμπεριαλιστικών συγκρούσεων και να μπούμε σε μια οδό ειρήνης και συνεργασίας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο