Νεολαία ΜέΡΑ25: Καταδικάζουμε την χρυσαυγίτικη επίθεση στην Colour Youth

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
26 Μαρ, 2024

Εκφοβιστική επίθεση πραγματοποίησαν χρυσαυγίτες στα γραφεία της Colour Youth, γράφοντας φασιστικά συνθήματα στην είσοδο. Το πάρτι που είχε κανονίσει η οργάνωση με σκοπό την οικονομική της ενίσχυση, ακυρώθηκε λόγω των απειλών.

Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό ομοτρανσφοβικής και φασιστικής βίας που σημειώνεται τον τελευταίο καιρό, με άλλα χαρακτηριστικά περιστατικά να αποτελούν την επίθεση που έγινε στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη σε δύο τρανς άτομα, την συγκέντρωση ενάντια στην ταινία “Αδέσποτα κορμιά” και πιο πρόσφατα με την επίθεση στην Αυτόνομη Παρέμβαση Νεαπολιτών-Λαϊκή Βιβλιοθήκη.

Χαρακτηριστική είναι η στάση των αρχών που μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχουν λάβει ούτε τα πιο υποτυπώδη μέτρα για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης φασιστικής απειλής, αλλά επιλέγουν να απαγορεύσουν αντιφασιστικές συγκεντρώσεις μέσω “γενικών απαγορεύσεων συναθροίσεων”, τις οποίες το κίνημα αγνοεί παραδειγματικά, προκειμένου να δείξει την αλληλεγγύη του με κάθε καταπιεζόμενο άτομο.

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής δεν σημαίνει ότι έχουμε τελειώσει με την ακροδεξιά και τον φασισμό.  Η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο, έδωσε αφορμή στον φασιστικό και ομοφοβικό λόγο να κερδίσει χώρο, αφού ακούστηκαν τέτοιες απόψεις από το βήμα της Βουλής, όχι μόνο από τα δεξιά και ακροδεξιά κόμματα, αλλά και από κόμματα που υποτίθεται ότι ανήκουν στον πιο προοδευτικό χώρο. Καθοριστικό ρόλο στην αναπαραγωγή του ομοφοβικού και ακροδεξιού λόγου έπαιξε και η θέση της Εκκλησίας με τις σκοταδιστικές δηλώσεις των εκπροσώπων της.

Ως Νεολαία του ΜέΡΑ25, καταδικάζουμε τέτοιου είδους ομοφοβικές και φασιστικές απόψεις και επιθέσεις και στεκόμαστε δίπλα σε κάθε θύμα. Οι απόψεις αυτές που προάγουν την ρητορική μίσους, την ομοφοβία και τον ρατσιστικό λόγο, θα μας βρίσκουν συνεχώς απέναντι τους.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο