Νεολαία ΜέΡΑ25: Κάλεσμα σε Αντιφασιστική Διεθνιστική Συγκέντρωση. Σάββατο 29/1, 5:00μμ, πλατεία Ρηγίλλης

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
28 Ιαν, 2022

Το Σάββατο 29 Γενάρη, στις 5μμ, στην πλατεία Ρηγίλλης, ακυρώνουμε κάθε φασιστική συγκέντρωση.

Οι επιθέσεις σε μετανάστες, με τελευταίο παράδειγμα τον ξυλοδαρμό νεαρού σε βαγόνι του ΗΣΑΠ και η επανεμφάνιση των φασιστικών ταγμάτων εφόδου σε σχολεία και γειτονιές, μας υποδηλώνουν πως μπορεί να κλείσαμε στη φυλακή τα ηγετικά στελέχη του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, αλλά τα παρακλάδια της εγκληματικής οργάνωσης και οι ιδέες του φασισμού επιχειρούν να επιστρέψουν τόσο στον δρόμο όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Η διεθνιστική και αντιπολεμική συγκέντρωση, στο μνημείο των Ιμίων, αποτελεί ουσιαστική συνεισφορά μας στην μάχη για να μην εκκολαφθεί το αυγό του φιδιού. Στην περσινή επέτειο, θυμόμαστε όλοι και όλες πολύ καλά, πως η Αστυνομία εμπόδισε τους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση, και λίγες ώρες μετά με τις πλάτες της Κυβέρνησης επέτρεψαν τη διεξαγωγή φασιστικής φιέστας με συγγενικά πρόσωπα των καταδικασμένων Χρυσαυγιτών.

Η επιλογή της Κυβέρνησης, από τη μία να αποδυναμώνει το σύστημα υγείας εν μέσω πανδημίας και να αφήνει εγκαταλελειμμένους μέσα στο χιονιά και την κακοκαιρία εκατοντάδες στην Αττική Οδό και χωρίς ρεύμα δεκάδες χιλιάδες σε γειτονιές της Αττικής, ενώ ενισχύει με περαιτέρω δισεκατομμύρια πολεμικές και αμυντικές δαπάνες για Ραφάλ, φρεγάτες και εξοπλισμούς των κατασταλτικών δυνάμεων και από την άλλη, κάνει τα στραβά μάτια στις διαδικτυακές εμφανίσεις των Χρυσαυγιτών και των οπαδών τους σε συγκεντρώσεις, καθιστούν την παρουσία μας στην αντιφασιστική συγκέντρωση ουσιαστική.

Όλες και όλοι, το Σάββατο 29/1, στις 5μμ, στην πλατεία Ρηγίλλης, συμμετέχουμε και στηρίζουμε το κάλεσμα του Αντιφασιστικού Συντονισμού για ειρήνη μεταξύ των λαών και διεθνιστική αλληλεγγύη. Στο πλάι των προσφύγων και των μεταναστών, ενάντια στους υμνητές των Ναζί και στους συνεχιστές των ταγμάτων εφόδου.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο