Νεολαία ΜέΡΑ25: Κάλεσμα για την πορεία μνήμης στον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Δευτέρα 6/12, Προπύλαια, 6μμ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
03 Δεκ, 2021

Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, ο Βασίλης Μάγγος, και ο Νίκος Σαμπάνης είναι διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος.

Είναι αυτοί τα θύματα κρατικών δολοφονιών που οι μνήμες τους δεν δικαιώθηκαν ποτέ. Όπως ακριβώς παγώσαμε όταν κρατικός λειτουργός σήκωσε το όπλο του και σκότωσε τον τότε 14χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, έτσι τρομαγμένοι παρακολουθούμε μέχρι και σήμερα το κράτος να καλύπτει και να υποθάλπει τις δολοφονίες των αγαπημένων του παιδιών, των αστυνομικών.

Το μυαλό μας παραμένει κολλημένο σε εκείνο το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη του 2008 στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, όταν ξεψύχησε ο νεαρός μαθητής Αλέξανδρος και τότε σύσσωμη οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριες του, οι συνομήλικοι του και χιλιάδες άλλοι και άλλες έτρεξαν στους δρόμους και σηματοδότησαν μια ξεχωριστή νεανική εξέγερση που στοιχειώνει από τότε τη συνείδηση των υπευθύνων.

Από εκείνη την ημέρα τίποτα δεν έχει αλλάξει. Η αστυνομία συνεχίζει να δολοφονεί, το κράτος συνεχίζει να προστατεύει τους δολοφόνους και μοναδικά θύματα όλης αυτής της βαρβαρότητας απροστάτευτοι πολίτες, νέοι και νέες.

Τα συνθήματα του Δεκέμβρη του 2008 είναι χαραγμένα πάνω μας. Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες. Τα όνειρα μας ήταν και θα είναι αλεξίσφαιρα και δεν θα τα ποδοπατήσει κανείς.

Τη φετινή 6η του Δεκέμβρη, πιάνουμε το νήμα της εξέγερσης του ’08 και συνεχίζουμε να παλεύουμε για να σταματήσει η αστυνομική αυθαιρεσία και η κρατική καταστολή. Διεκδικούμε μια άλλη κοινωνία και ζητάμε αφοπλισμό της αστυνομίας και κατάργηση των ειδικών στρατικοποιημένων ομάδων της ΕΛΑΣ των ΜΑΤ, της ΔΙΑΣ και της ΔΡΑΣΗ.

Για όλα τα θύματα της αστυνομικής βίας, για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, για τον Βασίλη Μάγγο, για τον Νίκο Σαμπάνη και για όλους τους προηγούμενους που θα συνεχίσουν να ζουν μέσα από τους αγώνες μας.

Την Δευτέρα 6/12, στις 6μμ, στα Προπύλαια Αθηνών, συμμετέχουμε και καλούμε όλες/όλους στην πορεία μνήμης για την δολοφονία του 14χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με κεντρικό μας σύνθημα: Όλες οι σφαίρες σας, δε φτάνουν, για να σκοτώσουν τα όνειρα μας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο