Νεολαία ΜέΡΑ25: Ήρθε η ώρα να ανακτήσουμε την ελεύθερη ζωή!

Αναδημοσιεύσεις
01 Μάι, 2023

Γενιά της κρίσης; Γενιά των μνημονίων; Χαμένη γενιά; Τίποτε από όλα αυτά. Είμαστε η γενιά της ανατροπής.

Σήμερα, το αίσθημα των νέων για τη ζωή συνοψίζεται στη φράση: βαλλόμαστε από παντού. Το αίσθημα της απουσίας ελπίδας ή αλλιώς μια δυστοπική κοινωνία.

Η συνταγή μίας δυστοπικής κοινωνίας:

ΥΛΙΚΑ:

3-4 μνημόνια

15 χρόνια υψηλών ποσοστών ανεργίας

Καταστολή, δακρυγόνα, αύρες, κρότου λάμψης, πανεπιστημιακή αστυνομία

Κατώτατοι μισθοί πείνας και εγκλωβισμός στη φτώχεια

Υψηλά ενοίκια

Επίθεση στη δημόσια παιδεία

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Δουλεία σε ελληνικό νησί aka σεζόν, αμισθί πρακτική, κανένα ένσημο

Έμφυλη βία, παραβιαστικές και κακοποιητικές συμπεριφορές

Ιδιωτικοποίηση κάθε δημόσιου αγαθού και συγκοινωνίας

Καταστροφή περιβάλλοντος και οικοσυστημάτων.

Εκτέλεση:

Προσθέτουμε τα υλικά στην ελληνική κοινωνία. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Σε περίπτωση ανυπακοής χρησιμοποιούμε το 3ο υλικό. Βεβαιωνόμαστε ότι η ανεργία και η επισφάλεια έχουν κάμψει το ηθικό και την ανάγκη διεκδίκησης κάθε ατόμου.

Tip: Χτυπάμε ιδιαίτερα την νεολαία και τα κινήματα καθώς αν αφεθούν μπορούν να μας χαλάσουν όλη τη συνταγή. Επίσης είναι φθηνό εργατικό δυναμικό.

Η συνταγή έχει δοκιμαστεί τα τελευταία 15 χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις και πολλοί/ες θεωρούν ότι ίσως έχει πετύχει. Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να οδηγήσουν τη νέα γενιά σε απολιτίκ μονοπάτια μη διεκδίκησης και της αυταπάτης TINA(There is no alternative). Αυτό το αίσθημα μιας δυστοπικής κοινωνίας και μιας απέλπιδας ζωής κορυφώθηκε στο έγκλημα των Τεμπών. Εκεί που χάσαμε συμφοιτητές και φίλους. Εκεί που οι ευθύνες βαραίνουν κάθε κυβέρνηση λόγω αμέλειας, ιδιωτικοποίησης και συνειδητής καταστροφής του δημόσιου σιδηροδρομικού δικτύου. Κι εκεί για ακόμη μια φορά η γενιά μας και το φοιτητικό κίνημα απάντησαν, κατεβαίνοντας κατά εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους. Όπως είχαν απαντήσει και έξω από το εφετείο στη δίκη της Χρυσής Αυγής, στο νόμο Κεραμέως και την κατάργηση του ασύλου, στην κλιματική κρίση και τις φωτιές στην Εύβοια, σε κάθε μνημόνιο και στις μεγάλες συγκεντρώσεις το 2015. Το μύθευμα ότι η γενιά μας είναι μόνο social media και tik tok, ότι απέχει από τον δρόμο και προτιμά την εύκολη ζωή θα παραμείνει ένα μύθευμα. Η νέα γενιά διαχρονικά αγωνίζεται και διεκδικεί.

Η λύση απέναντι στον πόλεμο που δέχεται η νέα γενιά δεν είναι μόνο οι εκλογές. Σίγουρα στις 21 Μαΐου η νέα γενιά πρέπει με τη ψήφο της να μαυρίσει κάθε πολιτική δύναμη που απεργάζεται να τη φοβίσει και να την καθηλώσει. Βέβαια, στις πρώτες και κυρίως στις δεύτερες εκλογές η νέα γενιά που εργάζεται σεζόν ή έχει εξεταστική δε θα μπορέσει να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα. Για αυτό το λόγο το ΜέΡΑ25 κατέθεσε πολλάκις στη Βουλή προ δύο μηνών τροπολογία ώστε να μπορούν οι νέοι να ψηφίζουν από τον τόπο φοίτησης ή εργασίας τους. Τροπολογία που δε στηρίχθηκε δυστυχώς από κανένα κόμμα.

Απέναντι στην αυθαιρεσία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και απέναντι στο σύστημα που γεννάει την εξαθλίωση, τον πόνο και τη φτώχεια η νεολαία θα ξανά απαντήσει. Η ψήφος μας δεν πρέπει να νομιμοποιήσει τα πεπραγμένα τους, πρέπει να είναι ψήφος διαμαρτυρίας και ψήφος που θα ενισχύσει πολιτικές ομάδες που μπορούν να δείξουν ότι υπάρχει εναλλακτική και έχουν αποδείξει ότι θα παλέψουν για αυτή. Δε θα παίξουμε με τους κανόνες τους, θα χαράξουμε τον δικό μας δρόμο, τον όμορφο και συλλογικό.

Νιώθουμε περισσότερο από ποτέ την ανάγκη για μια αριστερά της ενσυναίσθησης.

Ήρθε η ώρα να ανακτήσουμε την ελεύθερη ζωή, απέναντι στο φόβο.

Ιόβη Μαραγκού & Θοδωρής Βαρβαρέσσος Δρόσος – Συντονιστικό δίδυμο Νεολαίας ΜέΡΑ25

Δημοσιεύτηκε στην κυριακατικη kontra στις 30/04/2023

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο