Νεολαία ΜέΡΑ25: Η Κυβέρνηση ανοίγει τα Λύκεια, όπως ακριβώς τα έκλεισε – Ποιος θα αναλάβει την αποτυχία στην Εκπαίδευση;

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
08 Απρ, 2021

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε το άνοιγμα των σχολικών τάξεων του Λυκείου, από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, χωρίς όμως κανένα σχέδιο επαναλειτουργίας, με μόνη διαφορά τα self tests, πετώντας την ευθύνη στις οικογένειες, αφού και αυτά είναι ανεπαρκή με τον τρόπο που θα γίνουν.

Ενώ τις τελευταίες εβδομάδες τα κρούσματα ξεπερνούν καθημερινά τα 3-4 χιλιάδες, και τα νοσοκομεία στενάζουν με γεμάτες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και χωρίς καμία μόνιμη πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Η Κυβέρνηση αποφάσισε αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο, να ανοίξει τα Λύκεια της χώρας, όπως ακριβώς τα έκλεισε πριν λίγους μήνες.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 έχουμε στο παρελθόν ζητήσει από την Υπουργό Παιδείας, το άνοιγμα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης με μέτρα προστασίας και με την μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση, κάτι που δε συνέβη και κινδυνεύουμε να βρεθούμε ξανά μπροστά σε νέο κίνδυνο κλεισίματος εξαιτίας της προχειρότητας των σχεδιασμών της Κυβέρνησης.

Τη Δευτέρα, οι μαθητές/τριες των Λυκείων, θα βρεθούν στις τάξεις τους, με τον ίδιο αριθμό καθηγητών, με τον ίδιο αριθμό συμμαθητών τους μέσα στις αίθουσες, χωρίς επιπλέον προσωπικό καθαριότητας, χωρίς υγειονομικά μέτρα προστασίας.

Η Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε:

– Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών
– Επίταξη κτιρίων και μετατροπή τους σε σχολικές αίθουσες, με παράλληλο σπάσιμο τμημάτων και μέγιστο αριθμό τα 13 άτομα ανά τμήμα.
– Προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας
– Ενίσχυση των υγειονομικών μέσων προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά, tests)

Άνοιγμα όλων των σχολικών τάξεων και των Πανεπιστημιακών Τμημάτων υλοποιώντας όλα όσα είναι αναγκαία για να επιστρέψουν οι μαθητές/τριες, και οι φοιτητές/τριες πίσω στους χώρους τους.

Είναι επιτακτική και τεράστια ανάγκη, οι νέες/νέοι που βρίσκονται σχεδόν ένα (1) χρόνο πίσω από τις οθόνες των υπολογιστών τους, να γυρίσουν στα σχολεία, να συναντηθούν με τους/τις φίλους/ες τους, να επικοινωνήσουν και να αλληλεπιδράσουν με τον κόσμο.

Προειδοποιούμε την Κυβέρνηση πως, με το άνοιγμα των σχολείων, χρειάζεται κατάλληλη ενημέρωση και εκπαίδευση της μαθητικής κοινότητας γύρω από την επιστροφή της κοινωνίας έξω, μετά την υγειονομική κρίση, καθώς η ψυχολογική κατάσταση της νέας γενιάς, βρίσκεται στα τάρταρα και χρίζει άμεσης φροντίδας.

Η Κυβέρνηση έχει αποτύχει οικτρά στα θέματα Παιδείας, και επιτέλους, ας αναλάβει κάποιος την ευθύνη. Το σκάνδαλο της δωρεάν διανομής μασκών, διαδέχτηκε η συμφωνία με την εταιρεία CISCO στην Τηλεκπαίδευση, και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Η κ. Κεραμέως δεν δικαιούται να κατέχει τη θέση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας γιατί έχει κριθεί ανεπαρκής, και θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον παραιτηθεί, από ευθιξία.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο