Νεολαία ΜέΡΑ25: Η Ελληνική Κυβέρνηση άργησε να αναγνωρίσει βασικά ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
25 Ιούν, 2021

Οι εκπρόσωποι δεκατριών χωρών της ΕΕ (Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Σουηδία, Ιρλανδία, Λετονία, Εσθονία, Φινλανδία, Ολλανδία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο), μετά από συνάντηση που είχαν στο Λουξεμβούργο, δηλώσαν πως η απόφαση της Ουγγαρίας να ψηφίσει αντι-ΛΟΑΤΚΙ νόμο δεν είναι σύμφωνη με τους κανόνες και τα πρότυπα της Ευρώπης. Ενώ στην συνέχεια δήλωσε και η Ιταλία πως στηρίζει την κοινή ανακοίνωση. Η Ελληνική Κυβέρνηση με καθυστέρηση μιας μέρας και έπειτα από αντιδράσεις του Πολιτικού χώρου και όχι μόνο, δήλωσε πως συνυπογράφει την κοινή ανακοίνωση των Ευρωπαϊκών χωρών.

Για άλλη μια φορά η Ελλάδα καθυστέρησε να αναγνωρίσει δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Με αυτόν τον τρόπο μας δείχνει για άλλη μια φορά ποια είναι η πραγματική της θέση απέναντι στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα και στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Από την συγκεκριμένη Κυβέρνηση δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει κάτι τέτοιο, καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά ποια είναι η θέση και άποψη του συγκεκριμένου κόμματος για τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα και γενικότερα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Πρωθυπουργός πριν μερικούς μήνες μπορεί να ανακοίνωσε την συγκρότηση της Επιτροπής Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, όμως θυμόμαστε πολύ καλά πως η Κυβέρνηση στην αναθεώρηση του Συντάγματος καταψήφισε την προσθήκη της απαγόρευσης των διακρίσεων βάση φύλου, ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού. Επίσης ο Πρωθυπουργός ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην συζήτηση του Νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου (Οκτώβριος του 2017) έκανε την απαράδεκτη δήλωση από το βήμα της Βουλής πως “ένα παιδί ζήτησε αλλαγή φύλου γιατί ανέβηκε στον Υμηττό και του το είπε ένας εξωγήινος”.

Ενώ όλο και πιο πολλές χώρες κάνουν όλο και πιο πολλά βήματα ως προς την αναγνώριση των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, όπως για παράδειγμα το Βέλγιο που γίνεται η πρώτη χώρα της Ευρώπης που θα δίνει την δυνατότητα τρίτης επιλογής για το φύλο των μαθητών στα σχολεία. Η Ελλάδα αρνείται να αναγνωρίσει δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, που αποτελούν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25, θεωρούμε απαράδεκτη την στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης που έχει απέναντι στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα και στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα! Γνωρίζουμε πως κάτι τέτοιο έχει ως συνέπεια να γίνονται όλο και πιο πολλά ρατσιστικά περιστατικά απέναντι στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, διότι όσο η Πολιτεία αρνείται να αναγνωρίσει τα δικαιώματα τους, κάνει τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα ακόμα πιο άβολα και ανασφαλή. Δηλώνουμε υπέρ της αναγνώρισης των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων!

Γιατί όλες/οι/@ έχουμε τα ίδια δικαιώματα στην ζωή.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο