Νεολαία ΜέΡΑ25: Η ακρίβεια τρώει το εισόδημα των νέων, η κυβέρνηση προστατεύει τα καρτέλ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
22 Νοέ, 2023
Έχουμε ακούσει κάθε λογής επιχείρημα για την ακρίβεια από τους κυβερνητικούς και τα συστημικά μέσα: ότι είναι εισαγόμενη, ότι ευθύνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, ότι δεν έχει πολλά να κάνει η κυβέρνηση. Πρόσφατα μάλιστα ο Κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι η χώρα δεν είναι μπανανία για τις πολυεθνικές, οι οποίες πολυεθνικές χρεώνουν, ουσιαστικά ανενόχλητες, ίδια προϊόντα σε τιμές δυο και τρεις φορές πάνω στην Ελλάδα, απ’ ό,τι σε χώρες με τριπλάσιο μέσο μισθό. Η τελευταία ευφάνταστη εξήγηση του πρωθυπουργού ήταν ότι για την ακρίβεια ευθύνονται οι προσφορές 1+1, οι οποίες και θα πρέπει να κοπούν…
Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 είμαστε ξεκάθαροι για τις αιτίες της ακρίβειας: Το “καρτέλ” που έχουν στήσει τα σούπερ μάρκετ, με την Επιτροπή Ανταγωνισμού ηχηρά απούσα, θα συνεχίσει να εξανεμίζει το λαϊκό εισόδημα και η κατάσταση δεν θα αλλάξει όσο δεν υπάρχουν θεσμοί να το προστατεύουν.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως και κατά την προηγούμενη τετραετία, έτσι κι σε σε αυτήν,  αφήνει να διαρρεύσουν επικοινωνιακά μέτρα με σκοπό τη σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης  και μετά, τα ίδια πλέον ανούσια έως και γελοιοποιημένα μέτρα, ανακαλούνται  «με εντολή Μητσοτάκη», ενώ τα καρτέλ συνεχίζουν να θησαυρίζουν στις πλάτες μας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο