Νεολαία ΜέΡΑ25 για την πρόσκληση στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ: Δεν έχουμε τίποτα κοινό με εκείνους που θέλουν την υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
01 Ιούν, 2022

Η Νεολαία του ΜέΡΑ25 δεν αποδέχεται την πρόσκληση για το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. Οι νέες και οι νέοι δεν έχουν να πουν τίποτα με τη Νέα Δημοκρατία και τη νεολαία της. Δεν έχουν τίποτα κοινό με εκείνους που θέλουν την υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, με εκείνους που επενδύουν στην κατάρρευση των δημόσιων πανεπιστημίων ώστε να βοηθήσουν τους φίλους «κολλεγιάρχες».

Δεν έχουμε τίποτα κοινό με εκείνους που στοχοποιούν τα νιάτα, με εκείνους που κατάργησαν το πανεπιστημιακό άσυλο, με εκείνους που θέλουν να φιμώσουν κάθε φωνή που είναι διαφορετική. Δεν έχουμε τίποτα κοινό με εκείνους που ανάγκασαν και αναγκάζουν τη νεολαία να μεταναστεύσει, με εκείνους που μας φτωχοποιούν όλο και περισσότερο και στερούν την ελπίδα. Δεν έχουμε τίποτα κοινό με εκείνους που βάζουν την αστυνομία μες στις σχολές μας και μας στοχεύουν σε ευθεία βολή με κρότου λάμψης και στέλνουν όποιον αγωνίζεται στο νοσοκομείο.

Οι νέες και οι νέοι, όπως φάνηκε και στις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές, ρίχνουν μαύρο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Αυτό καλούμε να κάνουν κι όλες οι νεολαίες κομμάτων που έχουν καλεστεί. Οφείλουν να δείξουν πως δεν νομιμοποιούν με την παρουσία τους την ΟΝΝΕΔ και δεν δέχονται συζητήσεις περί δημοκρατίας, νεολαίας και για το περιβάλλον από την οργάνωση νέων που αποδέχεται και δικαιολογεί τα πεπραγμένα του κυβερνώντος κόμματος.

Αν η ΟΝΝΕΔ θέλει διάλογο και Δημοκρατία ας κατέβει στον δρόμο μαζί με όλους/ες τους νέους/ες ή ας εμφανιστεί επιτέλους κάποιος/α από τη ΔΑΠ στις συνελεύσεις φοιτητών, και όχι σε αστραφτερά συνέδρια.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο