Νεολαία ΜέΡΑ25: Εξ αποστάσεως εκπαίδευση για ποιους και πως; Βοηθήστε τους μαθητές!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
09 Νοέ, 2020

Στο ίδιο έργο θεατές, από σήμερα, οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της χώρας δεν θα ακούσουν το κουδούνι του σχολείου τους και δεν θα βρεθούν στις αίθουσες με τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους. Η κυβέρνηση διάλεξε να μεταφέρει τα μαθήματα του Γυμνασίου και του Λυκείου ηλεκτρονικά. Όμως δε φρόντισε για πολλές λεπτομέρειες που τους επηρεάζουν άμεσα.

Από το πρώτο κύμα της πανδημίας και το προηγούμενο lockdown, ήμασταν οι πρώτοι – σε συνεργασία με τον Τομέα Παιδείας του ΜέΡΑ25 – που καταθέσαμε το αίτημα για δωρεάν παροχή ίντερνετ και οπτικοακουστικών μέσων για να παρακολουθούν όλοι οι μαθητές την εξ αποστάσεως διδασκαλία των μαθημάτων.

Η Κυβέρνηση, όπως και την προηγούμενη φορά, δεν εξόπλισε με κανένα μέσο τους μαθητές για να έχουν πρόσβαση στις τηλεδιασκέψεις και είναι φυσικό επακόλουθο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να παρουσιαστούν και τα αποτελέσματα, αφού κάποιοι μαθητές θα μείνουν πίσω και δεν θα μπορούν να παρακολουθούν.

Δεν είναι υποχρεωμένο κανένα σπίτι, και καμία οικογένεια, να έχει ίντερνετ (τι θα γίνει με τις απομακρυσμένες περιοχές που δεν υπάρχει ίντερνετ;) ή/και δύο υπολογιστές για την τηλεργασία των γονέων και τα μαθήματα των παιδιών. Κάνουμε έκκληση στην Υπουργό Παιδείας να μεριμνήσει άμεσα για να μην υπάρξουν μαθητές πολλών ταχυτήτων.

Από την προηγούμενη φάση ήταν πολλά τα περιστατικά και τα φαινόμενα κοινωνικής διαταραχής παιδιών. Τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, οι εξωσχολικές δραστηριότητες προσφέρουν στις νέες και στους νέους την φυσική ανάγκη της επικοινωνίας και της αλληλεπίδρασης. Τα παιδιά, ειδικά της εφηβείας, είναι πάρα πολύ σημαντικό να κοινωνικοποιούνται. Με την καραντίνα και τις τηλεδιασκέψεις δεν τους δίνεται αυτή η δυνατότητα.

Είτε λοιπόν η κ. Κεραμέως θα πρέπει στην επιστροφή στα σχολεία να φροντίσει να βρει τα μέσα για να συνυπάρχουν με ασφάλεια οι μαθητές στους κοινωνικούς τους χώρους (βλ. 15 μαθητές ανά τάξη), είτε θα πρέπει να παράσχει ψυχολογική υποστήριξη από τώρα στους μαθητές για να μην καταρρεύσουν οι προσωπικότητες τους που βρίσκονται στην ανάπτυξη.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο