Νεολαία ΜέΡΑ25: Άλλο ένα περιστατικό κακοποίησης που η Κυβέρνηση είναι απούσα – Να ενεργοποιηθούν τα κοινωνικά αντανακλαστικά

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
11 Ιούλ, 2021
Χθες το βράδυ έγινε γνωστό ένα ακόμα περιστατικό κακοποίησης μιας 18χρονης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η 18χρονη κοπέλα δραπέτευσε από το σπίτι όπου την κρατούσε επί ένα μήνα και την εξέδιδε αστυνομικός. Το κορίτσι, αφού κατόρθωσε να δραπετεύσει, κατέφυγε σε κοντινή καφετέρια, και γλίτωσε. Ήταν σε άσχημη κατάσταση, χτυπημένη και τρομαγμένη. Όπως κατήγγειλε η συνήγορος της Αντωνία Λεγάκη στο The Press Project, «το κορίτσι ήταν από το πρωί στο αστυνομικό τμήμα της Ηλιούπολης μαζί με τον δικηγόρο της και ζητούσε να κάνει μήνυση. Η αστυνομία είχε πιάσει τον βασανιστή της, χωρίς να γίνει σύλληψη παρότι ο νόμος ορίζει πως όταν καταγγέλεται αυτόφωρο κακούργημα ή πλημμέλημα, πρέπει να συλληφθεί και να πάει στον εισαγγελέα». Η κοπέλα αντί να οδηγηθεί σε νοσοκομείο για να την εξετάσει κάποιος ιατροδικαστής, έτσι ώστε να μπορέσει να κάνει κάποια μήνυση, οδηγήθηκε στο τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας στην Κηφισιά. Ενώ στην συνέχεια αποδόθηκαν κατηγορίες στον αστυνομικό κακοποιητή της, αλλά και στον πατέρα της, δεν γίνεται καμία αναφορά για την στάση της Αστυνομίας.
Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός ακόμη περιστατικού, που όχι μόνο δεν γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες όπως πρέπει σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά βλέπουμε για μια ακόμη φορά την συγκάλυψη τόσο της στάσης της αστυνομίας (μιας και ο δράστης είναι αστυνομικός), τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την Κυβέρνηση να είναι απών. Όπως και με άλλα περιστατικά που γίνανε  γνωστά το τελευταίο διάστημα η Κυβέρνηση και η Πολιτεία δεν κάνουν κάτι, αλλά αντιθέτως τα συγκαλύπτουν (όπως την υπόθεση Λιγνάδη). Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης είναι υπόλογος από την προηγούμενη θητεία του, όπου διαπόμπευσε τις οροθετικές σεξεργάτριες, αλλά και από την αρχή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, για την συνεχιζόμενη καταστολή, πολιτών φοιτητριών/ών, διαδηλωτριών/ών, κτλ, τα βασανιστήρια στην ΓΑΔΑ, που θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές, που γίνονται γνωστά όπως εκείνα των διαδηλωτών που έγιναν πριν λίγους μήνες ή τα πιο πρόσφατα βασανιστήρια της ΓΑΔΑ που κάνανε στον Γεωργιανό κρατούμενο προκειμένου να ομολογήσει για την γυναικοκρονία στα Γλυκά Νερά, μια πράξη που δεν έκανε. Η Πολιτεία αντί να προστατεύει τα θύματα όπως οφείλει, τα κακοποιεί ακόμα περισσότερο δείχνοντας για ακόμη μια φορά πόσο πατριαρχική αντίληψη και αντιμετώπιση έχει σε τέτοιου είδους περιστατικά.
Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 προτρέπουμε κάθε πολίτη να σηκώσει το ανάστημα του απέναντι στην κρατική αυθαιρεσία. Σας εξαγγέλουμε ότι γνωρίζουμε τα ατομικά δικαιώματα μας και θα σταθούμε εμπόδιο στην καταπάτηση τους. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία να πάρουν ξεκάθαρες θέσεις όχι μόνο για το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά και για κάθε τέτοιου είδους περιστατικά που γίνονται όλο και πιο γνωστά και δεν κάνουν καμία απολύτως ενέργεια για την προστασία των θυμάτων.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο