Να σταματήσει η ρατσιστική εκκένωση προσφύγων του Ελαιώνα – Διάβημα την Πέμπτη 31/3 στις 14:00

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
31 Μαρ, 2022

Τα σχέδια για την αξιοποίηση του Ελαιώνα δεν σταματούν. Μετά την αξιοποίηση δρόμων, περίπατων και κτηρίων στην Αθήνα, ο Κώστας Μπακογιάννης, ανιψιός του Πρωθυπουργού, γιος πρώην Υπουργού και νυν βουλεύτριας της ΝΔ και εγγονός πρώην Πρωθυπουργού, από την εξουσία της θέσης του, αποφασίζει να απομακρύνει δεκάδες προσφυγόπουλα από τον τόπο όπου διαμένουν και από τα σχολεία στα οποία φοιτούν. 

Την ώρα που ο σπλαχνικός ηγέτης και ΠΘ μας υποδέχεται τον Σαϊντού Καμαρά για να του υποσχεθεί κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας φροντίδα και επιείκεια, με ανακοίνωσή της η «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» καταγγέλλει ότι στις 1/4/2022 πρόκειται να μετακινηθεί σημαντικός αριθμός προσφύγων και μεταξύ αυτών παιδιών από τον Ελαιώνα στο Σχιστό. Η μεταφορά αυτή ισχυρίζονται θα σημάνει τη διακοπή της σχολειοποίησης των παιδιών στα μέσα της χρονιάς.

Οι σχεδιασμοί Μπακογιάννη-Μηταράκη μετατρέπουν σε νομάδες, πρόσφυγες και προσφυγόπουλα, για να εξυπηρετηθούν τα οικιστικά, επενδυτικά σχέδια της Μητσοτάκης ΑΕ, το νέο γήπεδο της ΠΑΕ ΠΑΟ και διάφορα μικρά και μεγάλα δώρα προς την ολιγαρχία από τον Δήμο της Αθήνας. Μετά από μία διετία τηλεκπαίδευσης που άφησε μαθησιακά πίσω όλα τα προσφυγόπουλα, τα σχέδια της Δημαρχίας των ολιγαρχών έρχονται να αποκλείσουν εκ νέου τα παιδιά από το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα με τις μετακινήσεις 180 περίπου προσφύγων από τον Ελαιώνα στο στρατόπεδα του Σχιστού, 62 μαθητές και μαθήτριες, δεν θα βρεθούν στα θρανία και θα πεταχτούν έξω από την εκπαιδευτική λειτουργία πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς. 

Το πρόβλημα φτώχειας, στέγης και προσφυγιάς είναι σταθερό και η ακύρωση των δομών του Ελαιώνα όπου επενδύθηκαν εκατομμύρια σε έργα είναι εγκληματική. Το δίκαιο αίτημα όλων είναι να αναβαθμιστεί η δομή του Ελαιώνα σε δομή φιλοξενίας αστέγων και κοινωνικής κατοικίας για όσους έχουν ανάγκη στην πόλη, πρόσφυγες και ντόπιους, Ουκρανούς, Αφγανούς, Σύρους, Αφρικανούς, χωρίς διακρίσεις! 

Για το λόγο αυτό ετοιμάζεται διάβημα στο διοικητή του Ελαιώνα, την Πέμπτη 31 Μαρτίου στις 14.00. 

Οφείλουμε να δείξουμε έμπρακτα τη στήριξη και την αλληλεγγύη σε όλα τα προσφυγόπουλα των σχολείων μας, τα οποία απειλούνται από άδικους νόμους, που σκοτώνουν το μέλλον όλων των παιδιών. 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο