Να μην αφήσουμε τον φόβο να μας κυριεύσει – Αγιοι Ανάργυροι, Παρασκευή 7μ.μ.

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25, Δραστηριότητα
05 Απρ, 2024

Η Κυριακή Γρίβα μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον πρώην σύντροφο της και πολλαπλό κακοποιητή, έξω από το ΑΤ Αναργύρων, όπου είχε πάει να τον καταγγείλει. Όταν ζήτησε ένα περιπολικό για να τη συνοδέψει στο σπίτι της, πήρε ως απάντηση ότι «το περιπολικό δεν είναι ταξί».

Η ΕΛ.ΑΣ. που έχει ως προτεραιότητα να κυνηγά φοιτήτριες και φοιτητές που υπερασπίζονται το δικαίωμα τους στην δωρεάν παιδεία, όταν της απευθύνεται ένα θύμα κακοποίησης, το διώχνει και δεν του προσφέρει τη ζωτικής σημασίας χρειαζούμενη βοήθεια. Κυβέρνηση και Πολιτεία που “προτρέπουν” τα θύματα να μιλήσουν, δεν έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους, ενώ αρνούνται την όποια συζήτηση για την νομική αναγνώριση του όρου γυναικοκτονία.

Θεωρούμε την ΕΛ. ΑΣ συνυπεύθυνη σε αυτό το έγκλημα και σε κάθε έμφυλη επαναλαμβανόμενη κακοποίηση, την οποία εμμένει να μην προλαμβάνει.

Ως Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25, στηρίζουμε σήμερα στις 19:00 στην Πλατεία Αγίων Αναργύρων, την συγκέντρωση ενάντια στην γυναικοκτονία της Κυριακής.

Να μην αφήσουμε άλλο τον φόβο μας, να μας κυριεύσει!

Να κάνουμε την οργή μας εξέγερση!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο