Να αθωωθούν οι αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών – Πέμπτη 11/4 στα Δικαστήρια Ευελπίδων 9π.μ.

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25, Δραστηριότητα
09 Απρ, 2024

Να αθωωθούν οι αγωνιστές που δικάζονται στις 11 Απριλίου για την συμμετοχή τους στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας

Καλούμε σε αλληλεγγύη στα δικαστήρια της Ευελπίδων, την Πέμπτη 11/4, 9 πμ. 

Την Πέμπτη 11/4/2024, ο συντονιστής της ΛΑ.Ε. – Α.Α. Στάθης Λεουτσάκος και 11 ακόμα αγωνιστές δικάζονται με ανυπόστατες κατηγορίες για την συμμετοχή τους στο κίνημα κατά των  πλειστηριασμών, μετά από παράνομη και επικίνδυνη ρίψη δακρυγόνων που δέχθηκαν το 2017, μαζί με δεκάδες ακόμα πολίτες μέσα στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, ενόψει της ψήφισης από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και του ιδιώνυμου για την δίωξη των αλληλέγγυων.

Στόχος των νόμων αυτών, αλλά και της ποινικής δίωξης των αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών κύριας κατοικίας, της οποίας επιλήφθηκε μάλιστα το Τμήμα Προστασίας Πολιτεύματος, ήταν και παραμένει ο ακρωτηριασμός της δυνατότητας του κινήματος να αποτρέπει την υφαρπαγή της κατοικίας από τα ληστρικά funds. Αυτά, έχοντας συσταθεί συχνά με χαριστική χρηματοδότηση από τις ίδιες τις ανακεφαλαιοποημένες με δημόσιο χρήμα τράπεζες, όπως πχ στην περίπτωση του βουλευτή της ΝΔ, Α. Πάτση, αγόρασαν τα δάνεια εκατοντάδων χιλιάδων δανειοληπτών μόλις στο 1/5 ή το 1/10 της αξίας τους και βγάζουν σήμερα στο σφυρί δεκάδες χιλιάδες πρώτες κατοικίες, διεκδικώντας στο πολλαπλάσιο το αρχικό δάνειο των δανειοληπτών που γονάτισαν από τις ολέθριες συνέπειες των μνημονίων. Μέσα στο 2024 έχουν προγραμματιστεί πάνω από 100.0000 χιλιάδες πλειστηριασμοί και εξώσεις. Το πολυδιαφημιζόμενο από τα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ αφήγημα της ΝΔ περί δήθεν δυνατότητας σωτηρίας της κατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών δεν αφορά παρά ελάχιστους, οι οποίοι πρέπει να διαθέτουν και ένα σημαντικό κεφάλαιο για να πετύχουν διακανονισμό.

Σήμερα, μετά και την πρώτη καταδίκη που υπήρξε πρόσφατα σε βάρος αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, η νέα αυτή δίκη αποκτά πιλοτικά χαρακτηριστικά. Ο συνδυασμός της με τις νέες ποινικές διατάξεις για εξοντωτική σκλήρυνση των ποινών και των όρων έκτισης τους που προωθούνται από την κυβέρνηση της Ν.Δ., στοχεύει όχι μόνο σε μία κλιμάκωση της κυβερνητικής επίθεσης για την υφαρπαγή της πρώτης κατοικίας, αλλά και στο γενικότερο πολιτικό και δημοκρατικό δικαίωμα της διαμαρτυρίας, απειλώντας με φυλάκιση αγωνιστές που αντιδρούν στα κυβερνητικά σχέδια.

Να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών!

Να μπει τέλος στην κυβερνητική τρομοκρατία των δικαστικών διώξεων που απειλούν τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο