Να απορριφθούν οι αγωγές τρομοκράτησης, εκφοβισμού και φίμωσης των πολιτών της Σύρου από την εταιρεία ΟΝΕΧ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
09 Δεκ, 2021

Στις 10 Δεκεμβρίου το Πρωτοδικείο της Σύρου θα δικάσει τις αγωγές της εταιρείας ΟΝΕΧ -αμερικανικών συμφερόντων-, σε βάρος μελών του Παρατηρητηρίου Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου με το εξοντωτικό ύψος των 3 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μία καθαρά μαφιόζικη πρακτική που ακολουθεί η εταιρεία που διαχειρίζεται το Νεώριο, αφού πρώτα της το ξεπούλησαν οι μνημονιακές Κυβερνήσεις πανηγυρίζοντας κιόλας με την παρουσία πάντα του Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτείων.

Οι αγωγές αυτές δεν μπορούν να θεωρηθούν τίποτε άλλο και τίποτα λιγότερο από στρατηγικές μηνύσεις και αγωγές (SLAPP) με σκοπό την αποθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών, ώστε να εκφοβιστούν και να τρομοκρατηθούν όσες και όσοι ασκούν δημόσια κριτική μέσω της ηθικής και οικονομικής τους εξόντωσης. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι αρκετές «αμαρτωλές εταιρείες» που καταγίγνονται με τη μόλυνση του περιβάλλοντος ακολουθούν αντίστοιχες πρακτικές (βλ. Ελληνικός Χρυσός).

Απέναντι σε αυτή την τακτική και πρακτική το ΜέΡΑ25 έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια ώστε να υπάρξει η σχετική νομική κατοχύρωση των πολιτών, των συλλογικοτήτων, ακόμα και των δημοσιογράφων που υφίστανται αυτό το νομικό bullying για να φοβηθούν και να φιμωθούν. Πέρα από την κοινοβουλευτική ανάδειξη τέτοιων περιπτώσεων μάλιστα, έχουμε καταθέσει και σχετική τροπολογία.

Ελπίζουμε ότι η δικαιοσύνη θα κάνει αυτή τη φορά σωστά τη δουλειά της και θα προστατέψει αύριο τους αδύναμους απέναντι στα μεγαθήρια των πολυεθνικών που προσπαθούν να τους τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν τις ανησυχίες τους για τον τόπο τους, απορρίπτοντας τις σχετικές αγωγές ως απαράδεκτες και καταχρηστικές. Εμείς θα βρισκόμαστε στο πλευρό των διωκόμενων μελών του Παρατηρητηρίου, ενώ θα υπάρξει και υπέρ αυτών σχετική ένορκη κατάθεση από Βουλευτή του κόμματος μας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο