Να αντισταθούμε στην επικίνδυνη κλιμάκωση

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
15 Απρ, 2024

Οι λαοί του κόσμου παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα, από την μία τη συνέχιση της σφαγής στη Γάζα, από την άλλη την προσπάθεια του Νετανιάχου να διευρύνει την σύγκρουση, με σειρά επιθέσεων σε Λίβανο και Συρία και αποκορύφωμα την ισραηλινή επίθεση στο προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό. Η περιορισμένη ένταση της Ιρανικής απάντησης, αυτές τις μέρες, αφήνει ένα παράθυρο ευκαιρίας στην ειρήνη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Ισραήλ αναγκάστηκε να αναφερθεί επιτέλους στον ΟΗΕ, ως τον οργανισμό επίλυσης των διαφορών και όχι ως το δήθεν όργανο των εχθρών του, όπως έκανε τόσο καιρό (μη διστάζοντας να βομβαρδίσει και προσωπικό του ΟΗΕ!).

Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση εδώ και καιρό, με την ανοχή στις πολεμοχαρείς τακτικές του Κράτους του Ισραήλ, έχουν χαράξει μια εγκληματική πορεία, που αποτελεί την αιτία της κλιμάκωσης. Εάν συνεχίζουν να απέχουν στην πράξη από τον ΟΗΕ και δεν επιδιώξουν τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών στην περιοχή, τον τερματισμό της γενοκτονίας των Παλαιστινίων, καθώς και την επιβολή του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο, θα εξακολουθούν να είναι άμεσα συνυπεύθυνες για τον επικίνδυνο δρόμο που ανοίγει για όλη την περιοχή.

Η δε κυβέρνηση της NΔ, και οι πολιτικές δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ και Ακροδεξιά που στηρίζουν το Ισραήλ, πρέπει να τεθούν προ των ευθυνών τους. Καμία εμπλοκή και συνενοχή της χώρας μας στα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ: είτε με βάσεις, φρεγάτες και πυρομαχικά, είτε με πολιτική κάλυψη. Ο ελληνικός λαός δεν έχει κανένα συμφέρον από την συμπαράταξη με εμπρηστές της ειρήνης.

Καλούμε όλες και όλους να απαιτήσουμε με τη δράση μας, με κυρώσεις, μποϋκοτάζ και αποπεπένδυση στο Ισραήλ, με ενίσχυση των διαδικασιών του ΟΗΕ και του Διεθνούς Δικαίου, τον τερματισμό της κλιμάκωσης, που μπορεί να οδηγήσει την ανθρωπότητα μόνο σε καταστροφή.

Συμφέρον του ελληνικού λαού είναι η άμεση απεμπλοκή από τα πολεμοχαρή σχέδια του Ισραήλ, που στηρίζονται από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, και στα οποία μας σέρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, και η διακοπή οποιασδήποτε στρατιωτικής συνεργασίας μαζί του.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο