Μετά τις αποκαλύψεις του ΜέΡΑ25 ζητήθηκε η παραίτηση του πολυθεσίτη Προέδρου Προνοιακών Ιδρυμάτων Ρόδου

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
31 Ιούλ, 2020

Είναι ενδεικτικό του τρόπου λειτουργίας και στελέχωσης που ακολουθεί η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη, το γεγονός ότι όταν ένα διορισμένο στέλεχος κατηγορείται για πολύ σοβαρές αμέλειες και δυσλειτουργίες κατά την άσκηση των καθηκόντων του, θα βρεθεί και μια ελάσσονα παρατυπία του για να απορροφήσει επικοινωνιακά τους κραδασμούς από την απαραίτητη απομάκρυνσή του.

Είναι η περίπτωση του Προέδρου Προνοιακών Ιδρυμάτων Ρόδου και πρώην Προέδρου Νομαρχιακής Επιτροπής ΝΔ Δωδεκανήσων, κ. Παύλου Μπακίρη. Οι παθογένειες των ιδρυμάτων ήρθαν με δραματικό τρόπο στο φώς μετά το θάνατο 27χρονης που φιλοξενούνταν στο ίδρυμα Χρόνιων Παθήσεων Άγιος Ανδρέας στη Ρόδο

Να θυμίσουμε ότι το ΜέΡΑ25 Δωδεκανήσου είχε ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα, ενώ είχε καταγγείλει και την προσπάθεια φίμωσης του Μέσου Ενημέρωσης που το ανέδειξε, καθώς ο πρόεδρος του Ιδρύματος άσκησε μήνυση εναντίον του.

Το θέμα έφερε στη Βουλή η Γραμματέας της ΚΟ του ΜέΡΑ25 κα Φωτεινή Μπακαδήμα με επίκαιρη ερώτηση για την κακοδιαχείριση των προνοιακών ιδρυμάτων Ρόδου, που απάντησε εκ μέρους του Υπουργείου η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η Υφυπουργός, η οποία ολιγώρησε να ασχοληθεί με το ζήτημα, παρά το φάκελο με τις αποκαλύψεις που της είχε παραδώσει, ήδη από το Μάιο, μαζί με την παραίτησή του λόγω της κακοδιαχείρισης, ο πρώην, πλέον, Ά Αντιπρόεδρος Προνοιακών Ιδρυμάτων Ρόδου, κ Αντώνης Αρφαράς, παραδέχτηκε ότι αναγκάστηκε να ζητήσει την παραίτηση του κ Μπακίρη, ο οποίος εκτός από Πρόεδρος των Προνοιακών Ιδρυμάτων είχε διοριστεί και ως γιατρός εργασίας στο δήμο Ρόδου, κάτι που απαγορεύεται σύμφωνα με τον Ν 4622/2019 άρθρο 70, το νόμο του επιτελικού κράτους των αρίστων της ΝΔ, ενώ είχε συνάψει και συμβάσεις ως υπεύθυνος covid-19 ιατρός με διάφορες ξενοδοχειακές μονάδες.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο