Μετά από 4 μήνες αδράνειας και κοροϊδίας και αφού πρώτα έχει εξασφαλίσει «δουλίτσες» για τους φίλους του, επισκέπτεται ο κ. Μητσοτάκης τη Β. Εύβοια

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
14 Δεκ, 2021

Τέσσερις «μόλις» μήνες χρειάστηκαν για να αποφασίσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να επισκεφτεί τις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού στη Βόρεια Εύβοια. Τέσσερις μήνες εγκατάλειψης, αδράνειας, εμπαιγμού και κοροϊδίας, στους οποίους το μόνο που προσπάθησε να κάνει η Κυβέρνηση, ήταν να μεριμνά διαρκώς για να εξασφαλίζει «μαύρες μπίζνες» πάνω στα αποκαΐδια της περιοχής για τους φίλους της, τους ολιγάρχες.

Αντιπλημμυρικά έργα δεν έγιναν και όσα πραγματοποιήθηκαν αποτέλεσαν απλώς μέσο πλουτισμού για τους φίλους του κ. Μητσοτάκη, ενώ ούτε και οι αποζημιώσεις δόθηκαν στους πληγέντες παρά τις σχετικές εξαγγελίες. Ο κ. Μπένος παραμένει άφαντος, και καμία απολύτως –ούτε καν στοιχειώδη– προσπάθεια δεν έχει γίνει για να επιστρέψει η ζωή των κατοίκων της περιοχής σε κανονικούς ρυθμούς για να μπορέσουν –όπως οι ίδιοι ζητάνε άλλωστε– να μείνουν στον τόπο τους.

Οι κάτοικοι της περιοχής όμως, που βιώνουν στο πετσί τους την κυνικότητα μιας κυβέρνησης που αντιλαμβάνεται την καταστροφή ως ευκαιρία για την κάθε ΤΕΡΝΑ και τον κάθε ιδιώτη ανάδοχο δασών Α.Ε., δε θα παρακολουθήσουν την επικοινωνιακή πρωθυπουργική επίσκεψη με σταυρωμένα χέρια.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο