ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη για την Εργατική Πρωτομαγιά: Τίποτα δεν θα μας χαριστεί! Αγώνας για ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Ρήξη για να έχουμε ζωή!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Απρ, 2023
Από το Σικάγο και τον Μάη του 1886, όταν οι εργάτες και οι εργάτριες ξεσηκώθηκαν και απαίτησαν καλύτερες συνθήκες εργασίας και ωράριο ίσο με τον ελεύθερο χρόνο, μέχρι σήμερα, η Εργατική Πρωτομαγιά και τα αιτήματά της παραμένουν επίκαιρα, αναγκαία και ουσιαστικά.
Στην Ελλάδα του 2023, των 13 χρόνων μνημονίων, της εργασιακής εξαθλίωσης και της διάλυσης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, η Κυβέρνηση της Μητσοτάκης Α.Ε. πολλαπλασίασε τις επιθέσεις στον κόσμο της εργασίας και του μόχθου. Με το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη ψήφισαν την κατάργηση της οκτάωρης εργασίας, τη νομιμοποίηση της απλήρωτης υπερωρίας, την καταστρατήγηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων, αλλά και την ποινικοποίηση της συλλογικής δράσης και της απεργίας.
Την ίδια ώρα, η ακρίβεια και η λαιμαργία των ολιγαρχών λεηλατούν και συρρικνώνουν ακόμη περισσότερο τον πραγματικό μισθό των εργαζόμενων, που  αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στους λογαριασμούς και τα βασικά βιοτικά αγαθά.
Αρνούμαστε να γίνει κανονικότητα αυτή η πραγματικότητα!
Χρειάζεται πρώτη φορά Ρήξη απέναντι σε ένα πολιτικό σύστημα που έχει αποφασίσει να αναγκάσει να φορτώσει στους εργαζόμενους να πληρώσουν για άλλη μια φορά τα βάρη μιας κρίσης που προκάλεσε η ολιγαρχία και η απληστία των ελίτ. Ένα σύστημα, που στηρίζεται μόνο στον αυταρχισμό και το ψευδές αφήγημα που διαχέουν όλες οι μνημονιακές δυνάμεις για να κάμψουν τις διεκδικήσεις της κοινωνίας, ότι δεν υπάρχει δήθεν άλλη εναλλακτική από την ερημοποίηση, τη φτώχεια και τη στέρηση δικαιωμάτων.
Τίποτα δεν χαρίστηκε! Όλα κατακτήθηκαν με αγώνες!
Καλούμε, όλες και όλους, ως ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, τη Δευτέρα 1 Μαΐου, στις διαδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
 
Αθήνα: Σταδίου και Παπαρρηγοπούλου, 11:00πμ
 
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου με Αγνώστου Στρατιώτη, 10:00πμ
Να απεργήσουμε και να διαδηλώσουμε μαζικά στους δρόμους για να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα μας, να διεκδικήσουμε όσα μας στερούν και να παλέψουμε για ζωή με δικαιώματα. Γιατί το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς. Για εργασία με αξιοπρέπεια, ασφάλεια και προοπτική. Για έναν κόσμο με λιγότερες ώρες δουλειάς – μεγαλύτερους μισθούς. Για μια κοινωνία δίκαιη, χωρίς εκμετάλλευση και φτώχεια.
Ρήξη για ζωή. Οι ανάγκες μας πάνω από τα κέρδη τους.
Όλα μπορούν να είναι αλλιώς!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο