ΜέΡΑ25: Μόνο ένα προοδευτικό μέτωπο μπορεί να καταργήσει τα αίτια των υποκλοπών

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
14 Νοέ, 2022

Κάποτε υποκλέπτονταν συνομιλίες πολιτικών για κομματική χρήση. Σήμερα οι υποκλοπές γίνονται για επιχειρηματική χρήση. Με το δημόσιο χρήμα να ρέει άφθονο προς την ολιγαρχία, ο κάθε ολιγάρχης πασχίζει να βάλει στο χέρι τον υπουργό που μοιράζει τα καλύτερα φιλέτα.

Οι υποκλοπές είναι αναπόφευκτη συνέπεια της μοιρασιάς δημόσιου χρήματος και περιουσίας μέσα από τις ψευτο-αγορές που επέβαλαν στον ελληνικό λαό η τρόικα κι οι ντόπιοι ευεργετημένοι της: κόκκινα δάνεια, συμπράξεις ιδιωτών με το δημόσιο, χρηματιστήριο ενέργειας, απ’ ευθείας αναθέσεις κοκ.

Κόρακας κοράκου μάτι μπορεί να μην βγάζει, όμως, κόρακας κοράκου τα λόγια τα κρυφακούει μετά μανίας γιατί, σε αυτό το παιχνίδι μοιρασιάς δημόσιων αγαθών, είναι απαραίτητο ο ένας κόρακας τον άλλον κόρακα να τον έχει στο χέρι αποκτώντας «ευαίσθητες» πληροφορίες για αυτόν και για τους πολιτικούς με τους οποίους συναναστρέφεται.

Το βρώμικο παιχνίδι των παρακολουθήσεων αφορά μόνο τα κοράκια της πολιτικής και των ολιγαρχών. Τον λαό τον αφήνουν απ’ έξω καθώς την περιουσία του την υφαρπάζουν μέσα από τις κοινοβουλευτικές τους πλειοψηφίες. Ο λαός το καταλαβαίνει. Βλέπει τις κορακομαχίες τους στην τηλεόραση κι αηδιάζει. Την ώρα που παλεύει να τα βγάλει πέρα, δεν τον αγγίζει η σύγκρουση του Μαρινάκη με τον Μητσοτάκη ή τον Αλαφούζο, του Μυτιλιναίου με τον Περιστέρη, τον Λάτση ή τον Βαρδινογιάννη.

Το ερώτημα για τους προοδευτικούς πολίτες, και ιδίως για την Αριστερά, είναι ένα: Πως θα καταργήσουμε τα αίτια των υποκλοπών, δηλαδή τις ψευτο-αγορές που επέβαλαν στον ελληνικό λαό η τρόικα κι οι ντόπιοι ευεργετημένοι της;

Με την σκανδαλοθηρία και την υποκλοποθηρία δεν δημιουργείται προοδευτικό αντιδεξιό μέτωπο. Μόνο με έντιμο προοδευτικό πρόγραμμα δημιουργείται. Προοδευτικό αντιδεξιό μέτωπο μόνο με καθαρές απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα δημιουργείται:

  • Θα καταργήσουμε την πώληση «κόκκινων» δανείων που ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινίασε; Ναι ή όχι; Το «θα δούμε» δεν είναι απάντηση.
  • Θα σταματήσουμε τις εξορύξεις που ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε; Ναι ή όχι; Δεν δικαιούμαστε να παρουσιαζόμαστε ως πράσινοι όσο σφυρίζουμε αδιάφορα για τις εξορύξεις.
  • Θα καταργήσουμε μια διά παντός το χρηματιστήριο ενέργειας που ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε; Ναι ή όχι; «Θα το σταματήσουμε για λίγο και μετά θα δούμε» δεν είναι απάντηση πάνω στην οποία χτίζεται προοδευτικό, αντιδεξιό μέτωπο.
  • Θα επανεθνικοποιήσουμε τον ΔΕΔΔΗΕ, τον ΑΔΜΗΕ, την ενιαία τέως ΔΕΗ;

Στόχος μας πρέπει να είναι η κατάργηση του ολιγαρχικού παιχνιδιού που φτωχοποιεί τους πολλούς και δημιουργεί τα κίνητρα για υποκλοπές και άλλες μορφές βεβήλωσης βασικών δημοκρατικών αρχών.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο