ΜέΡΑ25 για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές: Η ενότητα για την Αριστερά είναι μονόδρομος

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
09 Οκτ, 2023

Καμία νομιμοποίηση, καμία συνδιαλλαγή με τοπικούς άρχοντες τύπου Μπέου και Μαρινάκη

Τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών δείχνουν ότι η Ενότητα για την Αριστερά είναι μονόδρομος. Αριστερά σχήματα που είτε οικοδομήθηκαν ενωτικά και ενιαιομετωπικά είτε κατέβηκαν με ευρεία στήριξη, μας δείχνουν τον δρόμο. Το βλέπουμε σε δήμους όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, το Κερατσίνι, η Πάτρα, η Αγία Παρασκευή, η Μεταμόρφωση, το Μαρούσι, η Νεάπολη, η Άρτα.

Ταυτόχρονα, τα χθεσινά αποτελέσματα έδειξαν ότι η μαφιοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης εμβαθύνεται, με προεξάρχοντες τους δήμους Πειραιά και Βόλου.

Μπροστά στην απειλή του πλήρους εκφασισμού, ο οποίος, κρίνοντας και από τις τοπικές εκλογές σε κρατίδια της Γερμανίας, εδραιώνεται επικίνδυνα στις κοινωνίες μας πανευρωπαϊκά, το ΜέΡΑ25 δηλώνει:

  • Καμία νομιμοποίηση, καμία συνδιαλλαγή με «τοπικούς άρχοντες» τύπου Μπέου ή Μαρινάκη. Το ΜέΡΑ25 έχει αποδείξει στην πράξη ότι τηρεί απαρέγκλιτα αυτή την αρχή, διαγράφοντας στελέχη που νομιμοποίησαν θεσμικά τους εν λόγω «τοπικούς άρχοντες».
  • Μόνο η Ενότητα της Αριστεράς μπορεί να δημιουργήσει πυρήνες αντίστασης στη λαίλαπα του εκφασισμού. Οι τακτικές κατακερματισμού και αποκλεισμών ευνοούν μόνο τον ταξικό εχθρό. Η ανασύνταξη της αριστεράς σε κάθε επίπεδο με ενωτικά, συμμετοχικά, και από τα κάτω χαρακτηριστικά, αποτελεί καθήκον όλων μας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο