ΜέΡΑ25 Αχαΐας: Καλάβρυτα 1943. Οι νεκροί ζητούν δικαίωση

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
10 Δεκ, 2021

Συμπληρώνονται φέτος 78 χρόνια από μια από τις πλέον επονείδιστες πράξεις της γερμανικής κατοχής, το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, εξαιτίας του οποίου καταστράφηκε ολοκληρωτικά η πόλη των Καλαβρύτων μαζί με χωριά της ευρύτερης επαρχίας της ενώ εκτελέστηκαν όλοι οι άντρες, και η πλειοψηφία των εφήβων αγοριών.

Επρόκειτο για ένα οργανωμένο σχέδιο της ναζιστικής Γερμανίας, το οποίο εκτελέστηκε ανελέητα από τους Γερμανούς στο πρώτο μισό του Δεκεμβρίου του έτους 1943.

Μια μελανή σελίδα της παγκόσμιας ιστορίας, μια στιγμή ντροπής για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και μια πραγματική τραγωδία για τον τόπο μας, έτσι όπως την έχουν μεταφέρει οι τραγικοί επιζώντες της.

Οι μνήμες αυτές μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε ότι και σήμερα βιώνουμε ένα ιδιότυπο αλλά καθόλου καλύτερο καθεστώς κατοχής που δημιούργησαν οι περασμένες κυβερνήσεις υπογράφοντας μνημόνια υποταγής. Οι «Βάστα Γερούν» σαν άλλοι δωσίλογοι ξεπουλάνε κομμάτι-κομμάτι την Ελλάδα στα αρπαχτικά και μάλιστα πολύ φτηνά, ενώ ταυτόχρονα τη χρεώνουν με ένα δυσβάσταχτο χρέος που οι ίδιοι έχουν καρπωθεί με τους φίλους τους.

Το ΜέΡΑ25 Αχαΐας θα είναι εκεί και καλεί το λαό στην απόδοση τιμής στην αδικοχαμένη γενιά του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, ενώ υπόσχεται ότι δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα να παρακολουθεί τη ληστρική αυτή συμπεριφορά των εγχώριων και ξένων ιθυνόντων που επιβάλλουν τις κατάπτυστες αποφάσεις τους με τον ίδιο απολυταρχικό και απόλυτο τρόπο.

Παράλληλα όμως καλεί και σε ακόμα δραστικότερες κινήσεις τον ίδιο το γερμανικό λαό, οι οποίες μπορούν να αποτυπωθούν δημοκρατικά στις εκλογικές κάλπες.

Έχοντας φτάσει πλέον σε ένα ευρωπαϊκό τέλμα, οι Γερμανοί θα πρέπει να πουν επιτέλους μαζικά το «ΟΧΙ» και οι ίδιοι απέναντι στις κυβερνήσεις τους, όταν αυτές συνθλίβουν τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη με πολιτικές παρόμοιες με αυτές της προηγούμενης δεκαετίας.

Ομοίως οι νέες γενιές πρέπει να πάρουν τη σκυτάλη και να αντισταθούν στη χρεοδουλοπαροικία που τους επιβάλλουν. Να ζητήσουν τη ζωή και τα δικαιώματά τους πίσω.

Έτσι θα δικαιωθεί στην πράξη και η μνήμη των Καλαβρύτων και όλων όσοι αντιστάθηκαν στο φασισμό και την αδικία.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο