Μ. Βαρδαβάκης στο Ράδιο ΜέΡΑ: Οι ασθενείς των υπόλοιπων παθήσεων, πέραν του covid, είναι τα αφανή θύματα της πανδημίας

Συνεντεύξεις - videos
20 Μαρ, 2021

Για την εγκληματική κυβερνητική πολιτική στο χώρο της Υγείας μίλησε στο “Στίγμα της ΜέΡΑς” ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, Μανώλης Βαρδαβάκης:

“Η κατάσταση που επικρατεί στο Θριάσιο δεν αποτελεί αποκλειστικότητα του νοσοκομείου μας, ίδια ή και χειρότερη είναι η κατάσταση σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Χθες, 18/3, ξεκινήσαμε την εφημερία με κανένα κρεβάτι ΜΕΘ covid διαθέσιμο από τις 17 κλίνες του νοσοκομείου, ένα διασωληνωμένο ασθενή εκτός ΜΕΘ και 16 κρεβάτια ελεύθερα στην πτέρυγα covid, επί συνόλου 97. Όταν ολοκληρώθηκε η εφημερία, χρειάστηκε να γίνουν 52 εισαγωγές ασθενών με covid, με αποτέλεσμα να μετατραπεί και τέταρτη κλινική πλέον του νοσοκομείου σε κλινική covid. Αξίζει να τονιστεί ότι οι νέες κλίνες covid που ανακοινώνονται σε κάθε νοσοκομείο, ουσιαστικά αφαιρούνται από ασθενείς άλλων παθήσεων. Και αυτοί οι ασθενείς, είναι τα αφανή θύματα της πανδημίας, οι παράπλευρες απώλειες, αφού πλέον καταγράφεται αύξηση της νοσηρότητας και θνητότητας από άλλες παθήσεις, ακριβώς λόγω της εστίασης στην πανδημία του κορωνοϊού. Είναι το αποτέλεσμα μιας πολιτικής που δεν φροντίζει ώστε οι ασθενείς όλων των παθήσεων να λαμβάνουν τη βοήθεια και τις υπηρεσίες υγείας που δικαιούνται.”

Συγκεκριμένα, για το Θριάσιο Νοσοκομείο ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων είπε ότι, μεταξύ άλλων, έκλεισε και το κέντρο εγκαυμάτων για να μετατραπεί σε κλινική covid, το μοναδικό κέντρο του είδους του στη Δυτική Αττική, το οποίο βρίσκεται σε μια μεγάλη βιομηχανική ζώνη, με εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους σε διυλιστήρια και άλλες επιχειρήσεις με επικίνδυνες δραστηριότητες. Αν παρ’ ελπίδα σημειωθεί κάποιο ατύχημα στην περιοχή, το νοσοκομείο δεν θα μπορεί να νοσηλεύσει ούτε έναν εγκαυματία.

Ο κ. Βαρδαβάκης κατήγγειλε επίσης ότι εν μέσω εκτροχιασμού της πανδημίας η κυβέρνηση όχι μόνο δεν προχωρά σε επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας, αλλά αντίθετα τις χρυσοπληρώνει για δευτερεύουσες υπηρεσίες και επιπλέον προχωρά με απίστευτη αναλγησία στη μείωση των κονδυλίων του προϋπολογισμού που προορίζονται για την υγεία.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο