Μ. Κριθαρίδης: Τα έκτροπα της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχουν τέλος στη Θεσσαλονίκη – Αναίτιες συλλήψεις φοιτητών μετά την δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος τους

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
26 Μάι, 2022

Δεν έχουν τέλος τα έκτροπα της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη, όπως βέβαια και ο αυταρχικός κατήφορος της Μητσοτάκης Α.Ε. που βρίσκεται σε “Ερντογανικό παροξυσμό”.

Δεν φτάνει που τα ΜΑΤ εισβάλουν σχεδόν καθημερινά στο ΑΠΘ με την ανοχή των πρυτανικών αρχών και επιτίθενται σε φοιτητές και φοιτήτριες, μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου.

Δεν φτάνει που σήμερα έφτασαν στο σημείο να προβούν σε δολοφονική επίθεση σε βάρος φοιτητή με ευθεία βολή χειροβομβίδας κρότου – λάμψης που τον τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι.

Δεν φτάνει που ασφαλίτες τρομοκρατούν φοιτητές/τριες, αλλά ακόμα και εκπαιδευτικούς μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου, παριστάμενοι ακόμα και σε συνελεύσεις τους.

Τώρα έχουμε και αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις, εντός και εκτός του πανεπιστημιακού χώρου, αλλά και σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης.

Είναι σαφές πως η ΕΛ.ΑΣ. των κ. Μητσοτάκη και Θεοδωρικάκου σε συνδυασμό με την δράση και της ανεκδιήγητης Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως και του Πρύτανη του ΑΠΘ, προσπαθούν να φοβίσουν και να φιμώσουν τις αγωνιστικές φωνές της νεολαίας και του φοιτητικού κινήματος.

Δεν θα τους το επιτρέψουμε.

Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι όλοι/ες οι προσαχθέντες/συλληφθέντες.

Να παύσουν όλες οι διώξεις.

Να σταματήσουν οι παράνομες, απαράδεκτες και αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις.

Σήμερα η μόνη έρευνα για εγκλήματα που πρέπει να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη για όσα συνέβησαν στο ΑΠΘ, είναι αυτή της εγκληματικής και δολοφονικής δράσης των ΜΑΤ σε βάρος των φοιτητών/τριων εντός του πανεπιστημιακού χώρου.

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου Μιχάλη Κριθαρίδη

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο