Μ. Κριθαρίδης: Προφανής η προσπάθεια συγκάλυψης της δολοφονίας του 18χρόνου Ρομά στο Πέραμα, εξ ου και η άμεση «ικανοποίηση» Θεοδωρικάκου

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
28 Οκτ, 2021

Δεν πρόλαβε καλά καλά να βγει η απόφαση για τη μη προφυλάκιση των 7 αστυνομικών που δολοφόνησαν 18χρόνο άοπλο Ρομά στο Πέραμα και ο φερόμενος ως Υπουργός «Προστασίας» του Πολίτη έσπευσε να πανηγυρίσει δηλώνοντας μάλιστα την «ικανοποίηση του που η ανεξάρτητη δικαιοσύνη αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι οι αστυνομικοί χωρίς κανένα περιοριστικό όρο»! Ούτε τα προσχήματα δεν κράτησε για άλλη μια φορά ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος είχε επισκεφτεί κιόλας τους συγκεκριμένους αστυνομικούς ως μια ανθρώπινη πράξη συμπαράστασης.

Είναι σαφές πως επιχειρείται μια προσπάθεια συγκάλυψης της στυγερής δολοφονίας και του τραυματισμού των νέων αυτών παιδιών στο Πέραμα. Μια συγκάλυψη που εκπορεύεται φυσικά από το ίδιο το Υπουργείο δήθεν Προστασίας του Πολίτη και οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη είναι κάτι παραπάνω από εξόφθαλμες, εξ ου και η άμεση «ικανοποίηση» του κ. Θεοδωρικάκου από την απόφαση. Μια απόφαση η οποία για δολοφονία άοπλου, με 36 σφαίρες, όχι μόνο δεν προβλέπει προφυλάκιση, αλλά ούτε έναν περιοριστικό όρο. Είναι ωστόσο γνωστές και οι «πλάτες» που διαχρονικά βάζει η αστική δικαιοσύνη στα όργανα καταστολής του αυταρχικού κράτους, εδώ όμως πλέον έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο πια.

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου Μιχάλη Κριθαρίδη

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο