Μ. Κριθαρίδης: Όχι απλώς δεν είναι αθώοι, είναι απόλυτα ένοχοι, ο αγώνας μας όμως πρέπει να συνεχίσει

Αναδημοσιεύσεις
05 Οκτ, 2020

Είναι απόλυτα ένοχοι και ως τέτοιοι πρέπει να κριθούν στην ολότητα τους και για όλα τα εγκλήματα τους από το δικαστήριο αλλά και την κοινωνία.

Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση που ασπάζεται τον ναζισμό. Μια ναζιστική συμμορία που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, που έκανε δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και των Αιγύπτιων ψαράδων, που τα εγκληματικά της τάγματα εφόδου έκαναν μια σειρά από δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος αρκετών κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών και όχι μόνο. Μια εγκληματική οργάνωση που εγκλημάτησε τελικά σε βάρος ολόκληρης της κοινωνίας μας.

Δεν υπάρχει πιο σαφής ορισμός άλλωστε μιας δομημένης εγκληματικής οργάνωσης, με σαφή ιεραρχία, με οργανωμένες εγκληματικές δράσεις, με κοινές συνομιλίες, με καθοδήγηση των μελών της, με κοινό “κομματικό” ταμείο, με γνώση, υπόθαλψη και στήριξη όλων αυτών των εγκλημάτων. Τα εγκλήματα αυτά δεν πρέπει και δεν μπορούν να μείνουν ατιμώρητα. Τα θύματα, οι οικογένειες τους και ολόκληρη η κοινωνία αποζητά την απόδοση της δικαιοσύνης ως ελάχιστη δικαίωση.

Ο επικεφαλής και τα υπόλοιπα μέλη της ναζιστικής αυτής συμμορίας σίγουρα δεν είναι αθώοι. Οι νεοναζί πρέπει να βρεθούν στη φυλακή και οι αιτίες που γεννούν τα αποκρουστικά τους προτάγματα να τσακιστούν σε κάθε γειτονιά, στην Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και τον κόσμο.

Γι’ αυτό την Τετάρτη μετά την καταδικαστική απόφαση που περιμένουμε να ακούσουμε έξω από το Εφετείο Αθηνών, μετά την αναθάρρηση όλων μας για αυτή την ελάχιστη έστω δικαίωση, οφείλουμε να μην μείνουμε μόνο σ’ αυτό, να συνεχίσουμε τον αγώνα μας έναντι όλων αυτών που πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή και τα παρακλάδια της, που δυστυχώς έχουν δηλητηριάσει ένα μέρος της κοινωνίας μας.

Το επόμενο βήμα λοιπόν για κάθε αντιφασίστα και κάθε αντιφασίστρια από την Τετάρτη το μεσημέρι κιόλας είναι να παλέψει για το ξερίζωμα όλων εκείνων των “λογικών” που έχουν ριζώσει δυστυχώς για τα καλά σε μερίδα των συνανθρώπων μας -συχνά κιόλας εξαθλιωμένων- και οι οποίες δεν παρήλθαν ούτε την μη είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Ούτε και θα εξαλειφθούν μόνο με την καταδίκη της δυστυχώς. Η δικαστική καταδίκη βέβαια είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την παραπέρα συλλογική καταδίκη όλης της προσπάθειας εκφασισμού της κοινωνίας.

Την Τετάρτη στις 11 το πρωί λοιπόν, δίνουμε όλες και όλοι δυναμικά το παρών έξω από το Εφετείο Αθηνών κατά την απαγγελία της απόφασης ώστε να βροντοφωνάξουμε πως “δεν είναι αθώοι”. Όλες και όλοι σαφώς επιζητούμε μια απόφαση απόλυτης και αυστηρής καταδίκης για όλα τα ειδεχθή εγκλήματα της Χρυσής Αυγής χωρίς κανένα ελαφρυντικό και καμία επιείκεια. Όμως παράλληλα από το μεσημέρι κιόλας της ίδιας μέρας συνεχίζουμε και στο Κερατσίνι και σε κάθε γειτονιά να παλεύουμε με το αυγό του φιδιού, ώστε να ξεριζωθεί και να τσακιστεί κάθε εστία που μπορεί να το εκκολάψει.

Γιατί όπως άλλωστε λέει και πολύ σωστά το σύνθημα του αντιφασιστικού κινήματος: “και τώρα, και πάντα και όπως το 40′ -και το 30 θα προσέθετα εγώ-, τη φτώχεια και το φασισμό θα πολεμάμε πάντα”. Ο διμέτωπος αυτός αγώνας μας είναι εξαιρετικά επίκαιρος και δεν πρέπει να ατονήσει ούτε ελάχιστα, μιας και δυστυχώς ξαναλέω τα απότοκα της δράσης και των “ιδεών” της Χρυσής Αυγής τα βρίσκουμε μπροστά μας σήμερα σε όλο και πιο κυρίαρχες πολιτικές εκφάνσεις στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο. Καλό λοιπόν και επίμονο αντιφασιστικό αγώνα μετά την -όπως προσδοκούμε- καθολική καταδίκη της Τετάρτης.

Μιχάλης Κριθαρίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25

Πηγή: rosa.gr

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο