Μ. Κριθαρίδης: Άθλιες αντεργατικές πρακτικές του Υπουργού «Εργασίας» σε βάρος των εργαζομένων του ΕΦΚΑ εν μέσω γιορτών

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
23 Δεκ, 2021

Ο κ. Χατζηδάκης για λόγους καθαρά επικοινωνιακούς -όπως άλλωστε φάνηκε και από την σχετική ανταπόκριση για την κάλυψη του θέματος από τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης-, αποφάσισε τις μέρες των γιορτών να ανακαλέσει τις άδειες των εργαζομένων του ΕΦΚΑ, δήθεν για να εκδοθούν οι εκκρεμείς συντάξεις. Oυσιαστικά ο «σούπερμαν των αντεργατικών πρακτικών» αντί να επωμιστεί το πολιτικό και κυριολεκτικό κόστος της αδράνειας της Κυβέρνησης και του Υπουργείου που προΐσταται, επιλέγει (κατ’ εικόνα και ομοίωση των πολιτικών που έχει επιβάλει σε όλο το εργασιακό φάσμα) να ρίξει ένα απάνθρωπο βάρος στους εργαζόμενους.

Η αθλιότητα όμως των πρακτικών του φερόμενου ως Υπουργού Εργασίας δεν σταμάτησε εκεί, καθώς μετά την σχετική απόφαση του και την εύλογη αντίδραση των εργαζομένων του ΕΦΚΑ που με τη σειρά τους αποφάσισαν να απεργήσουν και να καταγγείλουν αυτή την άθλια αντεργατική πρακτική του Υπουργού «Εργασίας», το Υπουργείο προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά της απεργίας, η οποία λειτούργησε κι αυτή με τη σειρά της όπως συνήθως, ως το μακρύ χέρι της εργοδοσίας και της Κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι ωστόσο δεν το έβαλαν κάτω, αψήφησαν την προσπάθεια τρομοκράτησης τους και προχώρησαν κανονικά στις κινητοποιήσεις τους. Ελπίζουμε την άλλη φορά ο κ. Χατζηδάκης και η Μητσοτάκης Α.Ε. να σκεφτούν και τον πιο απλό δρόμο της πρόσληψης του προσωπικού στις δομές του ΕΦΚΑ για να βγουν οι εκκρεμείς συντάξεις, γιατί τα ιδιωτικομανή τους σχέδια και οι εκβιασμοί, δεν περνάνε πια.

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο