Ευαγγελία (Λίτσα) Αλεξάκη

Εθνικές Εκλογές 2019
26 Ιούν, 2019


Η Ευαγγελία Αλεξάκη γεννήθηκε στα Λουτρά Λέσβου το 1957. Είναι παντρεμένη με τον Γεράσιμο Αλεξάκη και μητέρα δύο παιδιών. Εργάστηκε 6 χρόνια ως βιομηχανική εργάτρια, και τα τελευταία περίπου 22 χρόνια στο Υπουργείο Οικονομικών, στον τομέα της καθαριότητας.

Το 2013 με απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά και Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον σημερινό αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη,  που βάφτισαν διαθεσιμότητα τις απολύσεις, καταργώντας συνολικά 595 οργανικές θέσεις καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών. Μετά από έναν αγώνα στο δρόμο για σχεδόν δύο χρόνια, η Ευαγγελία Αλεξάκη και οι συναγωνίστριές της κέρδισαν πίσω τις θέσεις εργασίας τους το 2015.

Όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015 αποφάσισε να υπογράψει ένα τρίτο μνημόνιο, σαν και τα δύο προηγούμενα που μας είχαν πετάξει από τη δουλειά μας, η Ευαγγελία Αλεξάκη αποφάσισε να ακολουθήσει ξανά το δρόμο του αγώνα και να μην κλείσει τα μάτια στο 62% του Όχι του Δημοψηφίσματος. Συνέχισε να συμμετέχει ενεργά στο μαζικό λαϊκό κίνημα, στους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες. Να βρίσκεται αλληλέγγυα σε όλες τις βαλλόμενες κοινωνικές ομάδες.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο