Λίτσα Αλεξάκη – Κώστας Ντάσκας: Να δικαιωθούν οι ενεργοί πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν εναντίον της καύσης επικίνδυνων απορριμμάτων

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
05 Ιούλ, 2022

Μετρήσεις και μελέτες χρόνων στα πανεπιστήμια της Θεσσαλίας αλλά και το ΕΜΠ αποδεικνύουν ότι η καύση απορριμάτων προκαλεί βλάβες στην υγεία των κατοίκων. Γνωρίζοντας αυτό, και δεδομένης της αδιαφάνειας στην προμήθεια της καύσιμης ύλης από τη Lafarge, ακτιβιστές κρέμασαν ένα πανό στο χώρο της εταιρείας εις ένδειξη διαμαρτυρίας. Τώρα, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διατάραξη, αντί για συγχαρητήρια για τη θαρραλέα και υπεύθυνη στάση τους. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στη Φαίη Τζανετουλάκου, το Στέλιο Λημνιό και την Ιφιγένεια Ηλιοπούλου και περιμένουμε να δικαιωθούν την Τετάρτη στο Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Τονίζουμε επίσης και την ανάγκη να σταματήσουν οι SLAPP διώξεις που έχουν καταστεί σκέτη μάστιγα. Είναι πλέον σοβαρό θέμα δημοκρατίας και η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει υιοθετήσει την τροπολογία μας για την ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο της οδηγίας για την προστασία των πολιτών από τέτοιου τύπου διώξεις.

Λίτσα Αλεξάκη – Κώστας Ντάσκας
Συντονιστές Κ.Ε. ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο