Κυβέρνηση και μερίδα πανεπιστημιακών ποινικοποιούν την αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
04 Ιούν, 2024

Να αφεθεί ελεύθερος ο φοιτητής που συνελήφθη για αναγραφή συνθημάτων για την Παλαιστίνη

Η ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά καταγγέλλει τη σύλληψη φοιτητή της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ λίγα μέτρα από το σπίτι του με την κατηγορία της αναγραφής συνθημάτων υπέρ της Παλαιστίνης στους χώρους του πανεπιστημίου. Η σύλληψη αυτή γίνεται ύστερα από μήνυση του πρύτανη του ΕΜΠ και του κοσμήτορα της Σχολής, με τον τελευταίο να είναι, μάλιστα, μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του φοιτητή.

Η ηγεσία της ΕΛΑΣ, με τη συνεργασία δυστυχώς μερίδας πανεπιστημιακών διοικήσεων, ποινικοποιεί στοιχειώδεις εκφράσεις αλληλεγγύης και τις φωνές διαμαρτυρίας για να σταματήσει η γενοτονία των Παλαιστινίων στη Γάζα από το Ισραήλ. Κι όλα αυτά, την ώρα που όλος ο πλανήτης παρακολουθεί καθημερινά εικόνες φρίκης με τις εκατόμβες θυμάτων των ισραηλινών βομβαρδισμών, με πολλά από αυτά να είναι μικρά παιδιά.

Η κίνηση αυτή έρχεται να προστεθεί στις πάμπολλες περιπτώσεις τρομοκράτησης των φοιτητών και του φοιτητικού κινήματος. Με σειρά αυταρχικών μέτρων, με τη βίαιη καταστολή των φοιτητικών κινητοποιήσεων ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, η κυβέρνηση έχει καταστεί σαφές ότι η νεολαία είναι εχθρός της.

Η λογοκρισία και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στους φοιτητές και σε όποιον καταγγέλλει τα εγκλήματα του Ισραηλινού στρατού πρέπει να σταματήσουν. Η Ενωτική Πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά ζητά την άμεση απελευθέρωση του συλληφθέντα φοιτητή και την απόσυρση των φαιδρών κατηγοριών που περιλαμβάνονται στη μήνυση των Αρχών του ΕΜΠ.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε αταλάντευτα στο πλευρό των κινημάτων της νεολαίας, η οποία αγωνίζεται απέναντι στον αυταρχισμό της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, για τη ζωή και τα δικαιώματά της.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο