Κρίτων Αρσένης: «Μετά τον Γρηγορόπουλο, η αστυνομία φυλακίζει 14χρονα στη ΓΑΔΑ μόνο και μόνο επειδή συμμετείχαν στη μαθητική πορεία»

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
19 Οκτ, 2020

Δήλωση του βουλευτή Δυτικής Αθήνας με το ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη, από τον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων όπου βρίσκεται για να ζητήσει την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων μαθητών από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 15ης Οκτωβρίου.

Σαν να μην είχε υπάρξει η Αλέξης Γρηγορόπουλος, η αστυνομία επιτίθεται σε 14χρονα παιδιά απαγγέλοντας κακουργηματικές κατηγορίες και στιγματίζοντας τα για μια ζωή. Με εντολές της κυβέρνησης, συλλαμβάνονται και κρατούνται για 4 ολόκληρες ημέρες ανήλικοι μαθητές στη ΓΑΔΑ με μοναδικό στόχο να τρομοκρατηθεί το εκπαιδευτικό κίνημα και να κατασταλούν οι καταλήψεις. Η κυβέρνηση καταπνίγει τις φωνές των παιδιών που ζητούν μέτρα προστασίας όλων μας από τον κορωνοϊό.

Καλώ την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να προστατεύσει ολόκληρη την κοινωνία από την καλπάζουσα πανδημία, ξεκινώντας από τα δίκαια αιτήματα των μαθητικών κινητοποιήσεων.

Καλώ την κυβέρνηση να ακούσει τα παιδιά. Να σταματήσει τώρα τον εκφοβισμό, τις απειλές, τις διώξεις. Να σταματήσει τώρα τις συλλήψεις των μαθητών σε κάθε διαδήλωση. Να μας πει πόσοι μαθητές θα αντιμετωπίσουν δικαστήρια μόνο και μόνο επειδή άσκησαν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα.

Για το λόγο αυτό κατέθεσα σήμερα σχετική επίκαιρη ερώτηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας την παραίτηση του Υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη.

Κρίτων Αρσένης

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο