Κρίτων Αρσένης: Με ευθύνη του κ. Μπέου και την ανοχή της κυβέρνησης η κακοδιαχείριση στις Σταγιάτες Βόλου

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
28 Μάι, 2020

Σε νέα ιταμή επίθεση κατά όλων όσων δεν υποτάσσονται στους δικούς του σχεδιασμούς, προχώρησε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, που απεργάζεται τον αποκλεισμό του χωριού των Σταγιατών από την πηγή -που υπήρξε αιτία ύπαρξης και σημείο αναφοράς του χωριού για 350 χρόνια- και τη δημιουργία μονάδας παραγωγής εναλλακτικών καυσίμων στον ΧΥΤΑ Βόλου με στόχο την πώληση τους στο ρυπογόνο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ.

Οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί του κατά καλλιτεχνών και πανεπιστημιακών που αντιτίθενται στους σχεδιασμούς του, έρχονται σε συνέχεια των ποινικά κολάσιμων σχολίων του κατά της τοπικής κοινότητας των Σταγιατών Βόλου, σε συνέντευξη Τύπου στις 18 Μαΐου.

Όσο οι απρεπείς, προσβλητικοί λόγοι και οι ανάλογες ενέργειες του δημάρχου Βόλου παραμένουν ανεκτές από την κοινή γνώμη, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και τον Υπουργό Εσωτερικών, ο Αχιλλέας Μπέος θα συνεχίσει να βυσσοδομεί κατά των νερών του Πηλίου.

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης, υπέβαλε την περασμένη Δευτέρα, δυο Επίκαιρες Ερωτήσεις, τόσο για το θέμα του νερού στις Σταγιάτες, όσο και για το θέμα της μετατροπής του Βόλου σε ελληνική πρωτεύουσα της καύσης απορριμμάτων .

Σε ό,τι αφορά στο νερό στις Σταγιάτες, που χρήζει άμεσης παρέμβασης, ρωτούμε τον υπουργό Εσωτερικών ποια είναι η θέση του απέναντι στην ιταμή συμπεριφορά του δημάρχου Βόλου και πως προτίθεται να διαχειρισθεί το θέμα της κακοδιαχείρισης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Βόλου, που οδηγείται σε πλήρη απαξίωση με απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίηση.

Ακολουθεί η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης για τους Σταγιάτες Βόλου.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο